Screen shot 2013 07 17 at 15.53.07

Izložba Pejzaži u susedstvu

Izložba Pejzaži u susedstvu, autora Boška Boškovića biće otovrena u četvrtak, 18. jula u 20h u Likovnoj galeriji KCB-a. Izložba će trajati do 14. avgusta.

Na izložbi Pejzaži u susedstvu svoje video radove, filmove, crteže, slike i instalacije izlaže osam umetnika iz zemalja koje su nekad činile centre jedinstvenog jugoslovenskog kulturnog prostora: Renata Poljak iz Hrvatske, Staš Klajdinst&Sebastijan Leban iz Slovenije, Sandra Dukić iz Republike Srpske, BiH, Ivana Ivković iz Srbije, Nita Deda i Jil Citaku sa Kosova i Jelena Tomašević iz Crne Gore.

U delima ovih umetnika uočljiv je vrlo jasan presek između radova koji su lirskog karaktera i bave se privatnom sferom, i onih koji su više sociopolitički angažovani. U oba slučaja očigledno je da većina umetnika koristi crtež ili video kao vizuelno rešenje za kreiranje sopstvenih narativa.

Autor izložbe Boško Bošković je rođen u Beogradu. Osnovne studije i master istorije umetnosti XX veka je završio na Sorboni u Parizu. Trenutno je na doktorskim studijama na New York University u SAD-u.