Ilustracija pozivnica

Izložba kravata Nataše Šarić u Ozonu

Modna dizajnerka Nataša Šarić, kreatorka odevnih predmeta i detalja za muškarce i žene, otvoriće u četvrtak 24. oktobar,  u 21 čas, u Galeriji O3one (Andrićev venac 12), svoju novu izložbu kravata pod nazivom „Planet 312“ i na taj način najaviti Beogradsku nedelju mode (Belgrade Fashion Week).

Koncept izložbe je multimedijalna postavka od 12 kostima sa kravatama iza kojih će biti projektovan video rad sa jedinstvenim fotografijama i atmosferom od 300 kravata. Uz spore kadrove bez naglih rezova i mnoštvom krupnih planova, video rad će posetiocima slikovito dočarati duh kravata i karaktere onih koji ih nose.

Kravate su trodimenzionalne i sadrže više nivoa šivenog materijala, a crno-bela boja je upotrebljena kao inspiracija za jedan deo izložbe. Pored toga, na kravatama će biti prikazani crteži i slike tj. dela našeg poznatog slikara Zorana Velimanovića, koji je izlagao u Italiji, Francuskoj, Portugaliji i Mađarskoj. Kravate su izrađene različitim tehnikama i svaka od njih je ponaosob instalacija i priča za sebe. Lajtmotiv izložbe je „New generation of ties – Nova generacija kravata“ u kojem svaka kravata predstavlja po jedan karakter.

Autorka izložbe, dizajnerka Nataša Šarić, kaže da će na taj način biti prikazana individualnost u potrazi za što potpunijim načinima posmatranja kravate kroz različite medije, ali i kao sasvim drugačija umetničko-upotrebna vrednost ovog odevnog predmeta.