Izlozba Iza zelenog zida

„Iza zelenog zida“ u galeriji KvArt BW 

Peta samostalna izložba umetnika Nikole Milekića pod nazivom „Iza zelenog zida“ biće otvorena u ponedeljak, 20. novembra, u 19 časova u izložbenom prostoru KvART BW, na prizemlju Galerije kod ulaza 1.

Milekić se poigrava motivima koji su između figuracije i apstrakcije, kreirajući tako specifičnu vizuelnost i estetiku. Umetnik smešta nejasne obrise figura u prostore ispunjene živim koloritom i svetlo-tamnim kontrastima. Kroz svoj rad Milekić teži da ostvari slikarsko istraživanje odnosa grupe i pojedinca, što je i inspiracija za naslov izložbe.

Nikola Milekić je rođen 1991. godine u Beogradu, a osnovne, master i doktorske studije završio je na Fakultetu likovnih umetnosti. Dobitnik je nagrade istoimenog fakulteta za crtež-studiju u boji 2014. godine, kao i nagrade za slikarstvo „Đorđe Bošan, slikar i profesor ALU“ 2016. godine. Osim svojih pet samostalnih izložbi, učestvovao je i na više od deset kolektivnih izložbi.

Izložbu „Iza zelenog zida“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do nedelje, 3. decembra, a radno vreme galerije KvART BW je svakog dana od 11 do 21 čas. Ulaz na izložbu je slobodan.