Screen shot 2013 07 17 at 15.30.44

Grupna izložba Opsesija

Izložba Opsesija, koju je priredio Nemanja Knežević, istražuje bavljenje fotografijom kao opsesivnom aktivnošću, ali i kao procesom spoznaje sveta i sebe samih. Izložba će biti otvorena od 19. jula do 14. avgusta u galeriji Artget.

Na izložbi učestvuju Milica Balubdžić, Nemanja Knežević, Aleksandra Perović Mihajlović, Bogdan Radenković i Marija Strajnić.

Grupna izložba Opsesija je pokušaj da se kroz pet različitih pristupa odgovori na pitanje šta nas kontinuirano intrigira pre svega kao ljude, a tek onda kao fotografe. Opsednutost samom fotografijom nije dovoljna da bi se napravio zanimljiv i inspirativan rad. Ono što svaku od ovih serija čini specifičnom jeste upravo duboko interesovanje autora za neke druge, ne toliko očigledne teme, kaže kustos u svom uvodnom tekstu.

Način na koji fotografija može da pomogne u razotkrivanju opsesija verovatno se nalazi negde na dugačkom putu između dokumentovanja, mapiranja i seciranja. Fleksibilnost medijuma je upravo u tome što nam dozvoljava da sami odredimo koja od ovih faza je najznačajnija za nas u introspektivnom smislu.