1.2

Završena audicija za animirani film „Rio 2 3D“

Za dečje glasove u sinhronizaciji animiranog filma „Rio 2 3D“ održana je javna audicija u kojoj je učestvovalo preko 50 dece. Cilj audicije je bio da se odaberu jedna devojčica i jedan dečak koji bi dali glasove deci plave are Plavka, glavnog junaka animiranog filma. Animirani film „Rio 2 3D“ stiže u domaće bioskope 10. aprila!

Brojni zainteresovani dečaci i devojčice, uzrasta od sedam do dvanaest godina, danas su se zabavali na audiciji i naučili ponešto o glumi i načinu na koji se sinhronizuju animirani filmovi.

Žiriju, koji su činili producent Marko Kon, glumac Marko Marković i producent zvuka Srđan Čolić, bilo je teško da odabere između velikog broja talentovanih učesnika i učesnica. Umesto dva nova glasa, žiri je odabrao čak pet! Troje dece koje je žiri naknadno odobrao, učestvovaće u snimanju grupnih scena u animiranom filmu „Rio 2 3D”.

Milja Momčilović, Marko Arsić, Tara Šćepanović, Mihailo Stanojević i Matija Bogić dobili su mogućnost da učestvuju u sinhronizaciji najzabavnijeg filma ove godine „Rio 2 3D“!

Plavko, plava ara koja vas je nasmejala i zabavila u prvom delu animiranog filma „Rio“, živi savršeni život u Rio de Žaneiru sa svojom voljenom ženom Biserkom i njihovo troje dece. Ali, kada Biserka odluči da deca moraju da nauče da žive kao i sve prave ptice, stvari se komplikuju… Porodica odlazi iz magičnog Rio De Žaneira u nepoznate šume Amazonije, u kojima se Plavko, kao smotana gradska ptica, ne snalazi baš najbolje.

Glavne uloge u sinhronizaciji ponavljaju glumci iz spektakularnog prvog dela – Dragan Mićanović daje glas Plavku, Ana Sofrenović dočarala je Biserku, dok Bojan Žirović igra zloću Najdžela. Režiju sinhronizacije potpisuje Dragan Vujić Vujke, a u drugom delu „Rija“ pojavljuju se i novi junaci kojima će glasove dati poznati domaći glumci Marko Živić, Milan Antonić, Srđan Timarov i najmlađi radijski voditelj Marko Daraboš, poznatiji kao Mali Marko.