thegiant 02 1

Premijere sa Roterdamskog filmskog festivala u Beogradu, Subotici i Nišu

Bioskopi Eurocinema (Subotica), Fontana (Beograd) i Kupina (Niš) biće deo predstojećeg, 46. izdanja, renomiranog Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu (International Film Festival Rotterdam – IFFR), koji će se održati od 25. januara do 5. februara.

U njima će u periodu od 27. do 29. januara biti prikazan inovativni, interaktivni program IFFR Live u okviru kojeg će u preko 45 evropskih gradova simultano biti održane svetske premijere novih evropskih filmova.

Naša tri bioskopa deo su trećeg izdanja ove revolucionarne platforme koja prenosi uzbuđenje festivalske premijere filma u bioskope širom Evrope i omogućava našim gledaocima da zajedno sa hiljadama drugih prisustvuju ovim ekskluzivnim projekcijama.

Raspored projekcija:

  • Petak, 27. januar (19h): „Mister Universo“ (Austrija, Italija, 2016), reditelji: Tizza Covi, Rainer Frimmel – Ukrotitelj lavova Tairo u potrazi je za srećom u ovom zanimljivom ostvarenju koje govori o životu na marginama italijanskog društva, u ovom slučaju cirkusu sa puno finansijskih problema… (trejler: http://bit.ly/2jor7Dw)
  • Subota, 28. januar (20h): „Dom“ (Home, Belgija, 2016), reditelj: Fien Troch – Gde i s kim se osećate kao kod kuće? Ovo je tema oko koje polemišu prijatelji tinejdžeri i njihove porodice u ovoj drami. Kome možete zaista verovati kada nemate gde? (trejler: https://youtu.be/iCBXCJmJJO4)
  • Nedelja, 29. januar u 20h: „Gigant“ (The Giant, Švedska, Danska, 2016), reditelj: Johannes Nyholm – Možda je hendikepiran, ali Rikard Boberg je postavio sebi cilj osvajanja važnog prvenstva u igri Pétanque, francuskoj verziji boćanja. Misli da će tada biti zajedno sa svojom majkom, naročito uz pomoć džina iz svojih fantazija… (trejler: http://bit.ly/2kjaoBH)

Ono što IFFR Live platformu čini revolucinarnom je da će publika u bioskopima biti u mogućnosti da nakon premijere putem live streaming veze pozdravi reditelja i ekipu filma (koji će biti u Roterdamu), kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Twittera (#livecinema), Facebooka (www.facebook.com/iffrotterdam) ili WhatsApp aplikacije na broj +316 3 1234 456.