Amanet

Počinje snimanje Amaneta

Film „Amanet“, debitantsko ostvarenje reditelja Nemanje Ćipranića, po scenariju Sare Radojković, počinje da se snima sledeće nedelje na lokacijama u Beogradu.

Reditelj filma Nemanja Ćipranić (1986.), diplomirao je filmsku režiju na Institutu SAE. Radio je video spotove, kratke igrane filmove, dokumentarno ostvarenje „The Roman Well“. Filmom „Amanet“ debituje kao reditelj, producent, izvršni producent i organizator.

Glumačku ekipu čine Svetozar Cvetković, Danica Maksimović, Goran Radaković, zatim Ljubomir Bulajić (Šešir profesora Koste Vujića, Plavi voz), Milena Živanović (S/kidanje), Jelisaveta Orašanin (Zduhač znači avantura), Marija Vicković (Pogled s Ajfelovog tornja) i dr.

U život glavnog junaka Todora, koji skromno živi sa majkom, naizgled slučajno ulazi Višnja, trudna devojka kojoj je očajnički potrebna njegova pomoć. Njihov odnos prerasta u ljubav, ali se dodatno komplikuje kada Todor odluči da povrati vezu sa moćnim ocem koji ga je napustio dok je bio dete. Kako se priča razmotava, nameću se pitanja, ko je zapravo Višnja, ko su negativci, a ko heroji, ako ih ima.

Direktor fotografije je Igor Marović (Folk), kostimograf Sonja Mrkobrada, scenograf Ivana Lovre, a masku i specijalne efekte radi Miroslav Lakobrija. Muziku za film komponuje frontmen jednog od najpopularnijih rok bendova u Srbiji, Đule Van Gog.

Film „Amanet“ se snima u produckciji Spot Light Production uz tehničku podršku kompanije Pink Film International.