Wayne Roberts Director Katie Says Goodbye

IndieBelgrade 2017: Majstorska radionica reditelja Vejna Robertsa

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Već prvi Vejn Robertsov igrani film “Kejti kaže zbogom”, koji 28. septembra u 21č otvara ovogodišnji Festival nezavisnog američkog filma u prisustvu autora koji će nakon projekcije odgovarati na pitanja publike, imao je premijeru u Torontu, a prikazan je i u Roterdamu, Stokholmu, te na mnogim festivalima širom sveta. Samo godinu dana kasnije, autor je završio snimanje i svog sledećeg filma “Ričard kaže zbogom”, ovoga puta sa Džoni Depom u glavnoj ulozi.

Stipendista IFP Laba (Programa nezavisnih filmskih autora)  i pisac kome je odmah ukazana prilika da režira, već je preskočio neke od najvećih prepreka u bavljenju nezavisnim fimom i na putu je za Holivud.

U tome su mu sigurno pomogli fantastičan scenario, sigurna rediteljska ruka, glumačke zvezde kakvi su Olivija Kuk i Džejms Beluši, ali i vera njegovih njujorških producenata i evropskih ko-producenata.

Na radionici Vejna Robertsa, u subotu, 30. septembra u 12h će se pričati o njegovom manje tipičnom načinu finansiranja nezavisnog filma, iskustva u saradnji sa Evropom, o tome kako se probiti do najvećih svetskih festivala, ali i važnosti dobre stare klasične dramske forme sa jakim likovima, sa kojima svi saosećamo.