najlepsi praznicni filmovi

Najlepši praznični filmovi

Za vesele i opuštajuće momente

Novogodišnji praznici su pred nama. Toliko su nam blizu da prosto možemo da ih nanjušimo u vazduhu. U prazničnim danima nekako najviše volimo da uživamo u dobroj pripremljenoj zakuski, veselom društvu i opustimo uz odlične filmove!

Ako ste definitvno rešili da Novaka dočekate u kućnoj, intimnoj atmosferi, okruženi smehom, dobrim raspoloženjem i već tradicionalno pripremljenoj ruskoj salati, onda se barem obezbedite najlepšim prazničnim fimovima. Samo napred, ugodite sebi!

Božićna priča 

Ovo je jedan od naslova koji naprosto morate da volite. Misterije starog Londona su bile dovoljne Dikensu da napiše predivnu priču o prijateljstvu, ljubavi, praštanju, porodici i sve to okruženo prazničnim ruhom Božića. „Božićna priča” je do sada zaživela u nekoliko filmskih i animiranih verzija, a vi se opredelite za onu koja vas svojom magijom vraća u detinjstvo.

Polarni voz

Polarni voz je animirani film za decu i odrasle zasnovan na istoimenoj knjizi. Priča svoje gledaoce upoznaje sa dečakom koji je u potrazi za istinskim duhom Božića. On se ukrcava na magičan voz koji ga odvodi u daleke predele Severnog pola i same kuće Deda Mraza.

Gremlini

Gremline volite ili ne volite ali jedno je sigurno, niko ne može da ostane ravnodušan prema ovim malim nestašnim kreaturama. Iako je zaživeo daleke 1984. godine, film je i dalje popularan. Sve se vrti oko Božića kada se mali, slatki, čupavi pretvore u pravu noćnu moru svakome ko im se nađe na putu. Zabava može da počne!

Sam u kući 

Ovaj film smo obožavali kada smo bili mali musavi klinci i smejali se sto na sat! Zanimljivo je da i dan danas predstavlja lepu prazničnu, smehotresnu avanturu. Svi su dobro upućeni u to ko je Kevin i svi znaju da su ga roditelji zaboravili i ostavili samog u kući žureći da provedu božićne praznike u Parizu. Mali Kevin je suočen sa lopovima koji pelješe kuće za vreme praznika i bori se svim silama da njegovu kuću zaobiđu u velikom luku. Mali uspeva!

Srešćemo se u Sent Luisu

Sjajni mjuzikl „Srešćemo se u Sent Luisu” nas upoznaje sa mladom Estel koja se zaljubljuje u Džona. Sve je lepo dok se zbog očevog posla Estel sa porodicom seli u Njujork daleko od svog dragana. I sve se to dešava baš tokom Božića. Još jedan predivan film koji se bavi zaljubljenom Amerikom, životom u predgrađu i velikom ljubavlju.

Foto: publicdomainpictures