Screen Shot 2015 08 18 at 22.07.47

Letnje večeri uz Penny Dreadful

Ljubitelji horora i drame nesumnjivo će uživati u avanturama junaka pomalo zastrašujuće serije „Penny Dreadful“. U doba viktorijanske Engleske, kada su ulicama Londona 19.  veka lutale mračne prilike, izranja mistična Eva Gren u društvu Timoti Daltona i Džoša Hartneta. Saznajte više o novoj i vašoj budućoj, omiljenoj seriji.

Kišne letnje večeri najbolje prolaze uz dobru horor priču, knjigu ili zanimljiv film. Mi smo se ovog puta odlučili za horor seriju, koja je dobila visoke ocene od strane filmskih znalaca.

Ako volite sve ono što ima veze sa demonima, crnom magijom, vampirima, natprirodnim bićima, ali nađe se tu mesta i za romantiku i seks, onda ste na pravoj adresi.

Radnja serije „Penny Dreadful“ („Jezive priče za peni“) se vrti oko zanimljive i misteriozne gospođice Vanese Ives (Eva Gren), koja ima dosta posla sa demonima, Malcom-a Murray (Timoti Dalton), pripadnika elite britanskog društva, koji udružuje snage sa Vanesom i traga za svojom ćerkom, kao i Ethan-a Chandlera (Džoš Hartnet), Amerikanac koji sa sobom nosi strašnu tajnu. Zajedno udruženi, kroz ovu neobičnu i jezivu pustolovinu susreću se sa mnogim zanimljivim, opasnim, romantičnim likovima.

Uz Evu, Sir Malkoma i Itana, pojavljuje se tu i lepi Dorijan Grej, kao i Doktor Frankeštajn, sa svojim kreaturama, ali nađe se i poneka lepa veštica.

Serija je svoju premijeru imala 28. aprila prošle godine sa svojih osam epizoda. Druga sezona je sa sobom donela čitavih deset epizoda i startovala je ove godine početkom maja.