02 Kokice Cover

KOKICE TERAPIJA #2

KOKICE TERAPIJA je novi mesečni program Doma omladine koji predstavlja katarzičnu bioskopsku terapiju koja podrazumeva i smeh i plač, gledanje filma za neophodno emotivno oslobađanje, filma o kome se priča kada se upali svetlo, s predavačima koji su renomirani psihoterapeuti različitih škola i pravaca. U ponedeljak, 20. novembra u 19h na repertoaru je film Baraka, čiji je autor autor Ron Frike (Ron Fricke). Ulaz je slobodan.

Zašto Kokice terapija? Film nudi pitanja, preispitivanja, identifikaciju sa pričom ili likovima, omogućava upoznavanje sveta oko nas isto koliko i našeg unutrašnjeg sveta. Nove psihološke teorije tvrde da gledanje filmova u terapeutskom kontekstu može pomoći u prevazilaženju ličnih problema, a da uz profesionalnu medijaciju stručnjaka i dobru prezentaciju fimovi mogu biti i dodatna terapija za bolesti zavisnosti, straha od umiranja i smrti, napuštanja, zlostavljanja, mogućnost da se dopre do gledaoca. Stari i novi filmofili intuitivno su došli do istih saznanja.

Na drugoj seansi KOKICE TERAPIJE 20. novembra 2017. u 19č u sali Amerikana Doma omladine Beograda* biće prikazan film Rona Frika “BARAKA” (Velika Britanija, 1993).

Baraka je sufijski izraz za blagoslov, posvećenost, suštinu života, dah. Film je pun fascinantnih prikaza: prirode, rituala, pripadnika razlicitih religijskih pravaca, običnih ljudi, industrijalizacije, prenaseljenosti, a deluje kao vodjena imaginacija za gledaoce, što i jeste bila ideja onih koji su ga snimali u 25 zemalja, na šest kontinenata, tokom više od 14 meseci.

Filmove gledamo sa Žanet Prinčevac de Villablanca, jungovskom psihoanalitičarkom i terapeutkinjom.

Dodjite da zajedno vidimo šta ustvari gledamo!

Najbolje kokice u gradu obezbeđuje “Pećina”.

Program KOKICE TERAPIJA realizovan je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.