fotografija iz filma Ja kad sam bila klinac bila sam klinka

Dve nagrade za film Ivane Todorović

Na Filmskom festivalu filmova jugoistočne Evrope (SEEfest) u Los Anđelesu, dokumenarni film “Ja kada sam bio klinac, bila sam klinka” rediteljke Ivane Todorović u produkciji Akademskog filmskog centra DKSG osvojio je nagradu za najbolji kratki dokumentarni film, kao i “No Limit Award”, nagradu u specijalnoj kategoriji koja se, na ovom festivalu prvi put dodeljuje filmu iz regiona koji se bavi temom ljudskih prava LGBT populacije.

 Osmo izdanje Filmskog festivala filmova jugoistočne Evrope održano je u Los Andjelesu od 2. do 6. maja 2013, na pet lokacija i prikazano je 40 ostvarenja.

Film je o Goci koja ima 39 godina i koja je transrodna osoba. Ona živi u Beogradu sa svojom nećakom, o kojoj brine od detinjstva. Ona voli svog dečka, iako je on ne poštuje. Goca ulicama Beograda hoda obučena kao muškarac i izlazi na pozornicu i priča svoju životnu priču. „Ja, kad sam bila klinac, bila sam klinka “ je film o ljubavi, sreći i želji za pripadanjem.

Film „Ja, kad sam bila klinac“ Ivane Todorović je imao premijeru na Berlianle festivalu, i dobio je nagradu za najbolji domaći film na Kratkom metru.