PR2 1900X705 1
Benjamin (Colin Moody) and Peter Rabbit (James Corden) in Columbia Pictures' PETER RABBIT™ 2: THE RUNAWAY.

Budi heroj zdrave klope kao Zec Petar!

Zec Petar: Skok u avanturu – na repertoaru bioskopa od 1. jula

Zec Petar udružio je snage sa Ujedinjenim nacijama (UN) i UN-ovom organizacijom za hranu i poljoprivredu (FAO) kako bi aktivirao još „heroja“ koji promovišu zdravu hranu i koji prepoznaju značaj voća i povrća za uravnoteženu ishranu i koji žele da sačuvaju planetu.

Ujedinjene nacije, studio Sony Pictures i glavni junak animirano–igranog filma „Zec Petar: Skok u avanturu“ u okviru globalne kampanje žele da ohrabre obožavaoce Zeca Petra da se zdravije hrane. Poželjno je da voće i povrće kupuju na lokalnim pijacama, a iznad svega ističu, da rasipanje hrane možemo da sprečimo i ukoliko zasadimo povrtnjak – makar i mali.

„Drago nam je što Zec Petar sarađuje sa Ujedinjenim nacijama i pokreće neka važna pitanja koja su mu vrlo draga. Održiva hrana i životna sredina u srži su priča o Zecu Petru, pa smo zaista srećni što UN vide Zeca Petra kao važan glas za ovo važno pitanje“, rekao je Vil Gluk, scenarista, reditelj i producent filma Zec Petar: Skok u avanturu.

„Zec Petar je zabavan lik koga deca vole širom sveta”, napomenuo je Maher Naser, direktor Outreach-a u Odeljenju za globalne komunikacije Ujedinjenih nacija. „Petar može da pomogne Ujedinjenim nacijama da važna poruka stigne do širokog auditorijuma. Njegov glas je sjajan način da razgovaramo s decom i njihovim roditeljima o važnosti zdrave ishrane, kupovini lokalnih proizvoda i drugih stavki koje su važne za njihovo zdravlje i zdravlje naše planete. Svi bismo trebali da budemo heroji zdrave klope kao Zec Petar.

Da bi podržao UN i FAO, Zec Petar pokreće takmičenje za izradu plakata povodom Svetskog dana hrane, u više od 100 zemalja širom sveta. Zec Petar ujedno planira da se pojavi i u dečjoj knjizi povodom Svetskog dana hrane.

Kampanja želi da podstakne mlade i njihove porodice da postanu #FoodHeroes poput Zeca Petra i njegovih prijatelja, odabirom zdrave hrane, smanjenjem rasipanja hrane i slavljenjem drugih heroja hrane koji se trude da svakodnevno donesu hranu na naš tanjir.

Ukoliko želite da se pridružite Zecu Petru i njegovim prijateljima, možete da se informišete kako možete da postanete heroj hrane putem web stranice un.org/ActNow, mobilne aplikacije i na sajtu: fao.org/world-food-day.

Nestašni Zec Petar i njegovi prijatelji u bioskope širom Srbije stižu 1. jula u animirano-igranom filmu Zec Petar: Skok u avanturu!