Screen shot 2013 10 23 at 10.02.33

Zagrebački Kerempuh u BDP-u

Zagrebačko Satiričko kazalište Kerempuh gostovaće u Beogradskom dramskom pozorištu u poslednjoj nedelji oktobra sa dve predstave. Predstavu “Ne igraj na Engleze” Vladimira Đurđevića, u režiji Vinka Brešana i Željke Udovičić publika će moći da pogleda 25. oktobra, a “Gospodju ministarku” Branislava Nušića u režiji Olivera Frljića 26. oktobra.

Ove predstave izuzetno su tražene na matičnoj sceni i osvojile su publiku širom Hrvatske. Gostovanje je rezultat sjajne višegodišnje međunarodne kulturne razmene, nakon gostovanja Beogradskog dramskog pozorišta u Zagrebu prošle godine. Predstave se igraju na Sceni “Rade Marković” sa početkom u 20h.

Kultna komedija „Ne igraj na Engleze“ mladog dramskog pisca Vladimira Đurđevića igra se na scenama u većini država bivše Jugoslavije. Ova hit predstava koja prati trojicu drugara opsednutih kladionicom uskoro će doživeti dvestoto izvođenje u Beogradskom dramskom pozorištu. Na scenu Kazališta Kerempuh postavili su je Vinko Brešan i Željka Udovičić u sezoni 2012./2013. Uloge tumače: Hrvoje Kečkeš, Borko Perić i Tarik Filipović.

Premijera Nušićeve “Ministarke” pre godinu dana u Kerempuhu izazvala je brojne reakcije publike. Od tada izvedena je preko 50 puta, pogledalo je više od 30.000 gledalaca, gostovala je u Beču, Brčkom na 29. Pozorišnim susretima gde je dobila Grand prix za najbolju predstavu i u Novom Sadu na 58. Sterijinom pozorju gde je odlično propraćena od strane publike. U sjajnoj režiji Vinka Brešana, naslovnu ulogu jako upečatljivo odigrala je Elizabeta Kukić.

Beogradsko dramsko pozorište će do kraja ove sezone još jednom uzvratiti gostovanje sa nekom od svojih hit predstava.