Hrabra krojacica foto Dusan Zdravic 7
foto: Dušan Zdravić

„Hrabra krojačica“ i „Menjaža odeće“ u Radoviću

U subotu, 8. juna u 17 sati u Malom pozorištu „Duško Radović“ gostovaće predstava Kruševačkog pozorišta „Hrabra krojačica“, za koju je reditelj Marko Torlaković dobio nagradu Slobodanka Caca Aleksić. Od 15 sati ispred pozorišta će biti organizovana akcija „Menjaža odeće“

Hrabra u Beogradu. Posle mnogo spakovanih i raspakovanih kofera, u kojima smo uglavnom nosili nagrade, eto nas u glavnom gradu. Čitav tim predstave „Hrabra krojačica“ neizmerno se raduje gostovanju u Malom pozorištu „Duško Radović“. „Radović“ je za sve nas oduvek bio mala laboratorija podsticanja dečje mašte. U toj laboratoriji osećamo se srećno, udobno, njoj pripadamo.

Hrabra krojačica naš je otvoren poziv za hrabrost. Da budemo ono što jesmo, da ne odustajemo nikad, da budemo vredni i uporni. Hrabra krojačica je i posveta devojčicama. Da ne odustaju od sebe. Hrabra krojačica je naš poligon u kome se najveselije igramo, ali i mislimo. Mislimo o tome kakav svet ostavljamo našoj deci. Hrabra krojačica je i poziv da razmislimo – da li nam baš treba još jedna majica ili haljina.

Možemo li bez toga ?

Hrabra krojačica šapuće da možda baš ona živi u tvojoj ulici. Umesto da kupiš nešto u velikim lancima prodaje, što je pravljeno u nehumanim uslovima – možda da prvi put sašiješ haljinu kod neke hrabre, po sopstvenom dizajnu ? Hrabra krojačica je naša predstava tokom koje smo pronalazili praskavu radost u hrabrosti. I to je jedino što želimo da prenesemo publici.

U 15 sati, dva sata pre početka predstave, biće organizovana menjaža odeće po sistemu jedan-jedan. Donesite stvari koje ne nosite, menjajte ih za nešto što biste nosili ili nešto što vam je potrebno. Uslov je da stvari budu očuvane i oprane. Ponesite do pet komada odeće i vidimo se na Tašmajdanu, ispred pozorišta!

Gotovo cela scenografija i kostim predstave „Hrabra krojačica„ napravljena je procesom reciklaže od tekstila koji su nam poklonili predivni građani grada Kruševca. Hvala im što su razumeli i podržali našu ideju.

Jelena Paligorić Sinkević