istrajnost 12

Vikend u teatru LE STUDIO: Istrajnost

U subotu 23.01. i nedelju 24.01. u 20h, na repertoaru teatra Le Studio je  predstava “Istrajnost”, autorski projekat umetničkog tima teatra.

Predstava je inspirisana dramom Šarla Vildraka “Parobrod Istrajnost” iz koje je preuzeta samo osnovna situacija. Priču i likove je kreirao umetnički tim teatra kroz improvizacije, te predstava u potpunosti govori iz današnje perspektive ljudi iz regiona.

Siniša i Jan odlaze u Kanadu u potrazi za normalnim životom. Put ih vodi preko Trsta gde treba da se ukrcaju na brod koji nikako da krene. U lokalnoj kafani u kojoj provode vreme čekajući polazak broda, zbližavaju se sa čudnim likovima – ali i demonima sopstvene prošlosti.

Režiju potpisuje Žan-Batist Demarinji, scenografiju Sanja Maljković, a glume: Mirko Jokić, Ivana Nedeljković, Ana Jovanović, Marko Petrović i Milan Tomić.

Nezavisni Le Studio, “skriveni teatar Beograda”, će i ovog vikenda ugostiti ljubitelje drugačijeg umetničkog izraza u svom ambijentu, koji više podseća na dnevnu sobu ili vaš omiljeni bar, nego na pozorišta na koja ste navikli. Tim pozorišta dočekaće vas sa osmehom, smestićete se u udobne kauče i uživati u direktnom, iskrenom i emotivom pozorišnom činu koji se nakon izvođenja nastavlja u opuštenom razgovoru uz dobru muziku. Opuštena, prijateljska atmosfera o kojoj se brine ceo tim teatra, umetnički karakter ovog mesta, kvalitet i sadržaj predstava, učiniće da poštovanje, strast i ljubav prema pozorišnoj umetnosti, zbog čega ovo mesto postoji – osvoji i vas.