nemam da platim 3

 Vikend smeha u Le Studio

Osećate li se pomalo tužno i usamljeno posle dana Zaljubljenih koji ste proveli sami? Imate problema da pronađete posao i jedva sklapate kraj sa krajem u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji? Onda je za vas najbolje da ovaj vikend provedete u teatru Le Studio na Dorćolu (Venizelosova 42), gde vas čekaju dve predstave u kojima komedija pobeđuje životne nedaće.

Kao mnogi momci slomljenog srca i duha, Srećko (Marko Petrović) iz „Rasparenog para“ je na ivici nervnog sloma nakon što ga je njegova supruga ostavila. Pronalazi utehu kada se preseli u stan svog druga Raše (Mirko Jokić), koji čvrsto veruje da se treba što pre „vratiti u sedlo“. Ali kada Srećkovo opsesivno kuvanje i čišćenje počnu da idu Raši na živce, njihova „bromansa“ (bromance) je pod znakom pitanja.

„Raspareni par“ je baziran na drami „The Odd Couple“, brodvejskom hitu Nila Sajmona koji je kasnije prenesen na filmsko platno sa Džekom Lemonom i Volterom Matauom u glavnim ulogama, a potom i nominovan za Oskara. Prilagođen našem području, „Raspareni par“ postaje priča sa kojom mnogi od nas mogu da se poistovete, a i koja može mnoge da nasmeje. To je klasična priča o dobrim i lošim vremenima, izgubljenim ljubavima, svađama i moći prijateljstva koje nam pomaže da prebrodimo najmračnije trenutke.

„Nemam da platim i neću da platim“ je takođe priča koja oslikava živote mnogih u Srbiji. U vremenu u kojem se porodice bore za koricu hleba, građani moraju da budu sve snalažljiviji u preživljavanju. Komšije u „Nemam da platim“, ponekad nespretno i sa komičnim ishodom, moraju da se udruže i osnaže uprkos teškim okolnostima u kojima posla ima sve manje (ili ga nema uopšte), a životni troškovi su sve veći.

Nakon gorkih suza i gromoglasnog smeha, tim iz pozorišta Le Studio poziva sve u publici da ostanu na piću posle predstave i podele svoja iskustva. Pozorište koje se ponosi svojom „uradi sam“ etikom i otvorenim stavom prema svima je mesto za stara i nova prijateljstva, gde su publika, glumci i umetnička ekipa jedno. Ponekad kada kažemo „živeli“ lako zaboravimo šta ta reč zaista znači. Život je sačinjen od prijatelja i porodice i uvek ide napred, oni s kojima se smejemo i koje volimo su uvek sa nama, pri svakom koraku koji napravimo. U teatru Le Studio pozorište živi, prijateljstvo živi, a smejući se zajedno gledamo u bolju budućnost. Živeli!

20h, petak, 20. februar: Raspareni par
20h, subota, 21. februar: Nemam da platim i neću da platim
20h, nedelja, 22. februar: Nemam da platim i neću da platim

Karte: 600din na vratima, 500din unapred, 300din za studente, penzionere i nezaposlene (telefon za rezervacije: 064 1871 731)