slika 974 IMG 0015a

Vikend na Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu

U nastavku programa posvećenog mladim muzičarima, na Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu u petak, 13. maja i subotu, 14. maja publici će se predstaviti učenici Muzičkih škola “Stanković” i ” Davorin Jenko”.

Mladi gudači i gitaristi Muzičke škole “Stanković”, iz klasa profesora Tatjane Petrović, Ljubice Marjanović, Jelene Adamović, Dejana Mitrovića, Srđana Ilića, Ivana Kundičevića, Borisa Đujića i Sandre del Olio nastupiće u petak, 13. maja od 19 časova.

Gudački odsek i gitaristi, nakon izuzetno uspešnog nastupa prošle godine na Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu, ponovo su se okupili da na istom mestu prikažu svoje jedinstveno umeće u atraktivnom programu – od Baha do Ščedrina, pretežno romantičarskog predznaka. Talentovani mladi dobitnici visokih priznanja na prestižnim muzičkim takmičenjima ovog proleća, od onih najmlađih pa sve do najdarovitijih učenika srednje škole, demonstriraće tako radost muziciranja na violini, violi, violončelu i gitari za posetioce Kalemegdana svih generacija, uz klavirsku saradnju Ljiljane Božić, Ivane Ilić, Dušana Stojanovića i Hrvoja Ivovića.

Koncert gudača i gitarista MŠ “Stanković” je drugi, od ukupno 13 koncerta, koliko će ih biti održano tokom maja i juna meseca, a na kojima se publici predstavljaju mladi umetnici – učenici srednjih muzičkih škola iz Beograda i studenti Fakulteta muzičke umetnosti.

Već u subotu, 14. maja od 19 časova nastupiće orkestar Muzičke škole “Davorin Jenko” koji broji 30 solista.

Svi konceri na Muzičkom paviljonu su besplatni za posetioce.