1504023 722998667720614 11259359 n

Veliki prvomajski Tara Nature Fest

U prisustvu medija, u Tanjug Media Centru, udruženje Srbija za mlade je predstavilo program za veliki prvomajski Tara Nature Fest. Četvorodnevno putovanje obiluje mnoštvom sportskih i edukativnih aktivnosti, ali i nezaobilaznom zabavom za mlade.

Kako su predstavnici udruženja izjavili, cilj celog festivala je da se mladi ljudi iz cele Srbije i Beograda okrenu prirodi i prirodnim bogatstvima koje naša zemlja nudi. Program trodnevnog festivala je sveobuhvatan i osmišljen da zadovolji različita interesovanja, a pored zabave, mladi će imati priliku da obiđu i neke od najlepših predela naše zemlje.

„Cilj nam je da okrepimo um i osetimo gde se mladost rađa, budućnost nastaje, obradujemo čula i osetimo harmoniju koja je nekada postojala između nas i prirode“ izjavio je Petar Slavković iz udruženja Srbija za mlade.

Program putovanja:

Četvrtak 01.05.2014.

Prvo duže zadržavanje u mestu Perućac gde će se posetiti impresivan vodopad Vrelo koji uranja u Drinu, a nastaje od reke nesvakidašnjeg naziva – Godina (zahvaljujući svojoj dužini od 365 m) gde pravimo pauzu za osveženje i „čašicu domaće“. Penjemo se dalje ka Mitrovcu nakon čega slede hajdučke igre i priprema za žurku dobrodošlice na Mitrovcu.

Petak 02.05.2014.

Obilazak Tepih livade i planianrenje do Banjske stene. Dan rezrvisan za sportske aktivnosti i takmičenja u fudbalu, košarci, odbajci… Izlet u Mokru Goru, vožnja Šarganskom osmicom i obilazak Kustinog Drvengrada.

Subota 03.05.2014.

Dan rezervisan za adrenalinski udar (odlazak na RAFTING TAROM ili LIMOM) Za ekipu koja ostaje na Mitrovcu sportske aktivnosti, orijentiring ili individualno istraživanje Tare. Odlazak na vidikovac (4 km) sa koga se pruža veličanstven pogled na Zaovinsko jezero. Žurka.

Nedelja 04.05.2014.

Poslednji dan na Tari rezervisan je za vodeni doživljaj kanjona Drine. Odlazak na jezero Perućac, gde ćemo imati priliku da krstarimo 2 h kanjonom oivičenim impresivnim liticama.