Vasil Hadzimanov

Vasil Hadžimanov dobitnik nagrade „Vojin Mališa Draškoci”

Vasil Hadžimanov je ovogodišnji dobitnik nagrade „Vojin Mališa Draškoci” koju dodeljuje World Music asocijacija Srbije za doprinos muzičkom stvaralaštvu nadahnutom tradicionalnom muzikom. Nagrada će biti svečano uručena 24. decembra u 20 časova, u Klubu Doma omladine Beograda, u okviru petog World Music samita. Nakon uručenja nagrade koncert će održati Vasil Hadžimanov i njegovi prijatelji.

World Music asocijacija Srbije i porodica Draškoci ove godine nagradu „Vojin Mališa Draškoci”. dodeljuju kompozitoru i pijanisti Vasilu Hadžimanovu, zbog podsticanja, razvoja i popularizacije muzičkog poližanra world music u Srbiji. Nagrada je ustanovljena sa ciljem da podrži muzičko stvaralaštvo i muzičke umetnike koji stvaraju muziku nadahnutu tradicionalnom muzikom, kao i da oživljava sećanje na profesora, kompozitora i kontrabasistu Vojina Mališu Draškocija (Beograd, 1945-2000).

Nagrada će biti uručena pre početka koncerta kada će biti promovisan i novi broj world music magazina „Etnoumlje” koji sadrži obilje autorskih tekstova, prikaze koncerata i festivala, recenzije domaćih i stranih albuma, vrhunske fotografije, edukativne tekstovi i druge korisne informacije. Uz magazin, čitaoci dobijaju i dvd sa koncertom grupe Vrelo ( izdanje WMAS Records-a).