va 32

Vampirska akademija

Od svetskog bestselera do velikog platna – ,,Vampirska akademija” konačno stiže u domaće bioskope, saopštio je distributer MCF.

Film zasnovan na prvoj knjizi iz popularnog serijala autorke Rišel Mid, ,,Vampirska akademija -Sestre po krvi”, u bioskopima će se naći 13. februara

Akademija Sv. Vladimira ni po čemu nije obična privatna škola – to je tajno mesto na kome vampiri uče kako da koriste magiju, a dampiri– polu-ljudi, polu-vampiri, prolaze kroz obuku kako bi mogli da ih zaštite. Dampiri štite moroje, miroljubive, smrtne vampire, od zlih strigoja, pripadnika besmrtne vrste vampira koji žele da unište sebi slične moroje.

Dampiri, moroji i strigoji glavni su junaci svetskog bestseler serijala, „Vampirska akademija“, koji je, na zadovoljstvo mnogobrojnih fanova, konačno pretočen u filmsku priču. „Vampirska akademija“ naći će se u domaćim bioskopima od 13. februara 2014. godine.

Rouz Hetavej je dampirka i privatni čuvar svoje najbolje prijateljice Lise, vampirice i morojske princeze. Skrivale su se dve godine, ali su ipak uhvaćene i prisiljene da se vrate na Akademiju – na mesto koje predstavlja najveću opasnost za njih. Rouz i Lisa naći će se uhvaćene u mrežu zabranjenih ljubavi, nemilosrdne društvene scene i zastrašujućih noćnih rituala. Ali najveća pretnja od svih tek će uslediti – strigoji, najmoćniji i najopasniji vampiri na svetu, imaju vlastite planove za Lisu…

Ulogu Rouz tumači glumica Zoi Dojč, Lizu igra Lusi Fraj, a u filmu se pojavljuju i Sara Hajlend, Olga Kirilenko, Dominik Šervud i drugi.

Režiser Mark Voters je imao iskustva u adaptaciji već dve knjige fantastike za decu, a scenario za ovaj film po knjizi ,,Vampirska akademija”prilagodio je njegov rođeni brat. ,,I za mene i za mog brata ovo je bilo ostvarenje svih snova. Rišelina mitologija i svet koji je ona stvorila deluju tako stvarno, a način na koji je ona to napisala je kristalno jasan. Uživao sam radeći ovaj film”, ističe Voters.

U Srbiji, romane iz serijala „Vampirska akademija” Rišel Mid izdala je izdavačka kuća „Laguna“.