Tin Kadoic fb cover 2304 e1429561127963

Tin Kadoić u Novoj Iskri

Predavanje Šta je produkt dizajn, i ima li veze sa fizičkim proizvodima Tina Kadoića biće održano u Novoj Iskri u četvrtak, 23. aprila u 17:30 h. Ulaz je slobodan.

Nova Iskra ima zadovoljstvo da u okviru svog redovnog edukativnog programa predstavi predavanje Tina Kadoića, renomiranog dizajnera interaktivnih medija i art direktora iz Zagreba koji trenutno radi kao kreativni direktor u agenciji Five, kompaniji koja se bavi dizajniranjem i razvijanjem digitalnih aplikacija.

Five je stekao svoje nacionalno i međunarodno priznanje kroz projekte u oblastima UX i UI dizajna, programiranja i analize kvaliteta. Agencija sa 75 zaposlenih koja opslužuje svoje globalne klijente iz kancelarija u Njujorku i Hrvatskoj, tokom poslednjih 7 godina Five je sarađivao sa preko 50 klijenata iz celog sveta u razvoju njihovih mobilnih strategija i digitalnog prisustva – Real Networks, Rhapsody, Squarespace, Verve Mobile, Ministry of Sound, MeetMoi, Netthandelen, Microsoft, MTV, T-Mobile i drugi.

U svom predavanju Šta je produkt dizajn, i ima li veze sa fizičkim proizvodima, Tin će se fokusirati na širenje klasične percepije dizajna proizvoda i prezentovati nove načine dizajniranja digitalnih proizvoda kroz process koji se u velikoj meri oslanja na brzu izradu prototipova normu stvaranja novih iskustava u svetu startupa. Jedan od ovih procesa je trenutni najveći hit biznis strategija, inovacija, biheviorističke nauke, dizajn promišljanja i više – Dizajn sprint. Dizajn sprint se fokusira na iterativni, kolaborativni process koji se sastoji od praktičnog rada sa timom raznovrsnih in-house eksperata, stejkholdera i najvažnije – korisnika.

[su_box title=”Tin Kadoić “]Tin Kadoić je dizajner interaktivnih medija koji trenutno živi i radi u Njujorku. Više od 12 godina dizajnira digitalne proizvode. 2009. godine Tin je zajedno sa Davor Bruketom i Nikolom Žinićem osnovao digitalnu agenciju Brlog, nakon diplomiranja na Arhitektonskom Fakultetu – Školi dizajna, Univerziteta u Zagrebu, gde je kasnije i predavao UX dizajn. Tokom 2014. preselio se u Njujork, gde je počeo da radi kao kreativni direktor za Five, agenciju za dizajn i razvoj aplikacija, gde vodi tim dizajnera koji razvijaju mobilne proizvode. Tin je takođe i član IxDA Europe, organizuje #designfirst sastanke i predstavlja svoje ideje na sajtu Medium (http://www.medium.com). Njegova želja je da nadogradi značenje i domet iskustvenog i interaktivnog dizajna.[/su_box]