Screen shot 2014 05 07 at 13.14.45

Startit Fest – najveći startup događaj u Srbiji

U Dizajn inkubatoru Nova Iskra biće predstavljen Startit Fest – najveći startup događaj u Srbiji i prvi te vrste u regionu. Tokom pet dana trajanja festivala od 15. do 19. maja biće održano preko 50 dešavanja, a ove nedelje u Novoj Iskri biće predstavljen bogati festivalski program, kao i predavenje Ivana Kovačevića koje će mapirati startup ekosistem u Srbiji.

Organizacija SEE ICT iz Beograda od 15. do 19. maja u beogradskoj Savamali organizuje prvi Startit Fest koji će okupiti vodeće mlade IT kompanije iz Jugoistočne Evrope, brojne investitore, ali i sve one koji se interesuju za inovacije, nove tehnologije i preduzetnštvo. Biće to prvi događaj ove vrste u Srbiji i regionu, pa će Beograd tokom pet festivalskih dana postati epicentar startap dešavanja u ovom delu Evrope. O tome svedoči i činjenica da će tokom Startit Fest-a biti organizovano čak 50 velikih i malih događaja, od radionica i predavanja, do prezentacija pred investitorima, susreta i panel diskusija, dok će celokupan događaj upotpuniti i noćni program.

Jedan od ciljeva ovog festivala je da okupi kreativne pojedince koji se tek upoznaju sa tehnološkim preduzetništvom, a ne samo aktivne članove startap zajednica u našem regionu, kao i da inicira pokretanje njihovih projekata. Od iskusnih i uspešnih preduzetnika na festivalu će gostovati Branko Milutinović iz Nordeusa, Igor Bogićević iz kompanije Seven Bridges Genomics, kao i predstavnici ključnih evropskih fondova i akceleratora, kao što su Seed Camp, Speed Invest, Eleven i drugih.

Ulaz na Startit Fest biće besplatan.