City Light Triggerfinger web e1429982072462

Rok trio Triggerfinger po prvi put u Beogradu!

Belgijski rok trio Triggerfinger po prvi put dolazi u Beograd, u kultni klub Barutana (Donji grad, Kalemegdan), 3. jula u sklopu velike evropske turneje na kojoj već drugu godinu zaredom promovišu aktuelni album “By Absence Of The Sun”.

Triggerfinger su proboj na scenu počeli sa istoimenim debitantskih albumom iz 2004. godine, a njihov zvuk mlađa publika poredi sa grupom Queens Of the Stone Age, a starija sa grupom Led Zeppelin. Usledili su studijski albumi What Grabs Ya iz 2008. i All This Dancin’ Around iz 2010. godine koji su učvrstili popularnost benda u rodnoj Belgiji, ali i Holandiji.

Ali niko nije mogao predvideti koji će uspeh Triggerfinger postići sa obradom pesme Lykke Li – „I Follow Rivers“ koja je postala radijski hit i zasela na prva mesta top lista u Belgiji i Holandiji. Bend se tako otisnuo na uspešnu evropsku turneju, nakon koje su se povukli i počeli raditi na novim stvarima.

Produkt toga je aktuelno studijsko izdanje “By Absence of the Sun” objavljen 2014. godine na kome rok trio, ogoljen na vokal, bas, gitaru i bubnjeve, kroz muziku zaziva duh sedamdesetih, portretira bluz, moderno i buku. Tako su „Perfect Match“ i „Black Panic“ stvari nabijene elektricitetom, dok intimnije pesme poput „Splendor In The Grass“„Halfway There“ i „Trail of Love“ prikazuju osećaj gubitka. Jedan od trenutno najvećih „live“ bendova današnjice, Triggerfinger će se i ovaj put otisnuti na veliku evropsku turneju. Nakon prošlogodšnje turneje od 62 nastupa, jedne od stanica su bile i Ljubljana, Maribor i Zagreb čiji koncert je bio rasprodat. Ove godine, jedina dva grada u regiji su pored pomenutog Zagreba i Beograd gde će pokazati u čemu su najbolji kao grandiozni rok bend koji isto zna otkriti nežniju stranu.

Basista Pol fon Brajštehem (Paul Van Bruystegem), bubnjar Mario Hosens (Mario Goossens) kao i pevač i gitarista, harizmatični Ruben Blok (Ruben Block) imaće priliku da u prelepom ambijentu Beogradske tvrđave odsviraju repertoar sa sva četiri studijska albuma među kojima se izdvajaju „By Absence Of The Sun“„Perfect Match“„Black Panic“„All This Dancin’ Around“„My Baby’s Got a Gun“„Let It Ride“„Cherry“„Game“„On My Knees“„Camaro“„Tuxedo“„Big Hole“… Neće izostati ni „I Follow Rivers“, ali ovi bučni rokeri u finim odelima pre svega će pokazati da u rukama imaju puno aduta za velike bine.

Ulaznice su u prodaji od danas, 24. aprila preko EVENTIM mreže, GIGSTIX-a, DD Tickets-a kao i u Felix Shopu (TC Sremska). Promo cena je 1000 dinara (ograničen kontigent), pretprodaja 1200, na dan koncerta 1500 dinara!