Screen Shot 2015 02 26 at 11.56.42

Serija Better Call Saul kreće na AMC-u

AMC u centralnoj i istočnoj Evropi premijerno prikazuje novu dramsku seriju „Better Call Saul“ u istom mesecu kada počinje i prikazivanje u Americi. Priča koja prethodi nagrađivanoj seriji „Breaking Bad“, biće premijerno prikazana u četvrtak 26. februara u 22h u Srbiji, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Serija će potom nastaviti da se emituje, svakog četvrtka u 22h na AMC kanalu.

Od kreatora serije „Breaking Bad“ Vinsa Giligena i scenariste Pitera Goulda, serija „Better Call Saul“ se fokusira na evoluciju popularnog lika iz serije „Breaking Bad“ Sola Gudmana, koga tumači Bob Odenkirk, pre nego što je postao advokat Voltera Vajta. Izvršni producenti su Giligan, Gould, Mark Džonson („Breaking Bad“, Diner, Rain Man) i Melisa Bernštajn („Breaking Bad“, „Rectify“, „Halt and Catch Fire“) uz nekadašnje članove ekipe serije „Breaking Bad“ Tomasa Šnauca i Stjuarta A. Lajonsa kao ko-izvršne producente za Sony Pictures Television.

Odenkirku će se pridružiti stalni likovi serije Džonatan Benks („Breaking Bad“, Wiseguy) u ulozi Marka Ermantrauta, Majkl MekKin (This is Spinal Tap) kao Čak MekGil, Ria Sihorn („Franklin&Bash“, „House of Lies“) kao Kim Veksler, Patrik Fabian („Big Love“, „Grey’s Anatomy“) kao Hauard Hemlin i Majkl Mando („Orphan Black“, „The Killing“) kao Načo Varga – ovi likovi će predstavljati kako legalne tako i ilegalne strane zakona.

Radnja serije „Better Call Saul” se dešava šest godina pre nego što će Sol Gudman upoznati Voltera Vajta. Kada ga prvi put sretnemo, čovek koji će postati Sol Gudman se zove Džimi MekGil, „sitni advokat“ u potrazi za svojom sudbinom, koji sklapa kraj sa krajem baveći se mutnim poslovima. Radeći uz, a često i protiv, Džimija, tu je i „majstor“ Majk Ermantraut, miljenik publike, prvi put predstavljen u seriji „Breaking Bad“. Serija će pratiti Džimijev preobražaj u čoveka koji otelovljuje kršenje zakona u „krivičnoj advokaturi“.