Branislav.Milojkovic c.FeisPhotos.ru

Prvi srpski plesač na Evropskom prvenstvu

 

Nakon uspešnog početka takmičarske sezone, vrativši se sa međunarodnih takmičenja u Berlinu i Beču sa čak 15 zlatnih medalja, trupa irskog plesa iz Beograda, „Erin’s Fiddle“, putuje krajem novembra u Italiju, gde će učestvovati na 11. Evropskom prvenstvu u irskom plesu.

Ovo prestižno takmičenje održaće se 21. i 22. novembra u Milanu, a učestvovaće preko 350 najboljih plesača iz kontinentalne Evrope.

Evropsko prvenstvo se odigrava svake godine u novembru u nekom od velikih evropskih gradova, a pobedom na Evropskom plesači obezbeđuju učešće na Svetskom prvenstvu. Prvi put će se na jednom ovakvom takmičenju pojaviti i plesač i Srbije, Branislav Milojković, koji će odmeriti snage sa kolegama iz seniorske kategorije.

Branislav ima 27 godina, a već šest godina se bavi irskim plesom u trupi „Erin’s Fiddle“. Pored takmičenja, aktivno učestvuje u nastupima trupe kao plesač i koreograf, a takođe je i jedan od instruktora trupe. Proteklih godina je ostvarivao zapažene uspehe na međunarodnim takmičenjima širom Evrope, a znanja je pored redovnih treninga u trupi sticao i na međunarodnim radionicama sa nekima od najvećih imena irskog plesa u svetu.