Plakat Izvinjavamo se

Premijera: Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo

Prva premijera Teatra Carte Blanche  “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo”,  po tekstu Milana Raleta Nikolić,a a u režiji Erola Kadića, zakazana je za 26. aprila, najavljeno je na konferenciji za novinare. U predstavi igraju Neda Arnerić i Feđa Stojanović.

Da li je ljubav zaista moguća u zrelim godinama?

Neda Arnerić kaže da je zapravo tada čista i nevina upravo zbog toga što je poslednja, i da je možemo opisati kao šlag na torti u jednom životu.

Predstava “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo”  predstavlja dokaz da za ljubav nikad nije kasno. Preciznim i poetičnim tekstom, sjajnom glumom i diskretnom režijom ova predstava će vas nasmejati, raznežiti i pružiti dokaz da je ljubav glavni pokretač života.

Erol Kadić, je istakao da je bio izazov postaviti ovaj komad na pozorišnu scenu, zbog toga što ga svi znaju kao čuvenu tv dramu, koja se od 1976. godine davala na televiziji. Takođe da je njegova ideja bila da zapravo napravi priču za ljude u zrelim godinama, a istovremeno je to predstavljalo i lep povod da vidimo da li ljudi u tim godinama mogu da dožive pravu ljubav.

Tekst je nastao na osnovu TV drame “Zajedničko jesenovanje”, i vrlo znalački je napisan. Takođe reditelj predstave je rekao da “Raditi sa dvoje glumaca nije lako, u tom slučaju zadatak reditelja je da napravi što jednostavniju režiju da bi se ispričala ta priča, a za to treba imati sjajne glumce. U tom slučaju svaka replika mora da znači nešto, i nema mesta za prazan hod”, kao i da je to jedna od najlepših ljubavnih priča na srpskoj sceni.

Neda Arnerić, je istkala da je veliki izazov to što su promenjena godišta. Kao i da TV novela predstavlja jednu šarmantnu, laku priču, dok je ova ozbiljna i teška, jer u 60im godinama protogonoisti su sami, a sam spoj u tim godinama je mnogo snažniji. Istakla je da ono što je jako bitno i što je zapravo najviše dotiče u ovoj predstavi je to da bi trebalo dati motiva u potrazi za svojim saputnikom i u tim godinama”.

Feđa Stojanović je istakao da je ovo jedan od najboljih posleratnih komada, i da je 40 godina odolevao prikazivanju na pozorišnoj sceni. Naime, vlasnik autorskih prava je odolevao raznim pritiscima, medjutim kada je čuo za ovaj koncept odmah je pristao. Takođe, gospodin Stojanović je istakao da su se tokom pretpremijere čuli burni aplauzi, i od strane mladje publike, jer je ovo zapravo priča svih generacija, i da se nada da će je igrati do kraja života.

Predstava je rađena u privatnoj produkciji, a firma “Jugoart” je koproducent.

Sledeća prikazivanja zakazana su za 9, 17. i 25. maj. 2016. godine.