predstava yesterday seti se da zaboravis 203

Predstava YESTERDAY – Seti se da zaboraviš

Premijera 16. marta u 20h, Bitef teatar

 

Predstava YESTERDAY – Seti se da zaboraviš, britanske koreografkinje izraelskog porekla Jasmin Vardimon, predstavlja svojevrsni presek njenog desetogodišnjeg rada, najuzbudljivijih dueta, solo i ansambl numera iz bogatog koreografskog opusa. Predstava će biti pretpremijerno izvedena 15. marta, dok je premijera 16. marta od 20h u Bitef teatru…

Koncept i koreografija: Jasmin Vardimon

Asistenti koreografkinje: Esteban Fourmi i Aoi Nakamura
Dizajner scenografije i medija: Guy Bar -Amotz i Jasmin Vardimon
Dizajn svetla: Chahine Yavroyan
Dizajn zvuka: Jasmin Vardimon
Dizajn kostima : Linda Rowell
Izrada i adaptacija kostima: Dejana Vučićević
Fotografija i dizajn: Jelena Janković
Video animacija: Michael Klega i Goran Balaban
Igraju:

Bitef dens kompanija:Strahinja Lacković, Nevena Jovanović, Milica Pisić, Miloš Isailović, Uroš Petronijević, Nemanja Naumoski, Sanja Ninković, Ivana Savić Jacić

Za Bitef teatar i Bitef dens kompaniju saradnja sa Jasmin Vardimon, na predstavi YESTERDAY – Seti se da zaboraviš čini se kao logična stepenica više u pravcu razvijanja igračkih, ali i u najširem smislu izvođačkih sposobnosti naših igrača. Bitef dens kompanija je zacrtala ovaj pravac još pre nekoliko godina sarađujući sa izraelskim koreografskim tandemom Gajem Vajcmanom i Roni Haver, koji su za Bitef dens kompaniju postavili plesne predstave Mirisi cimeta i Alfa bojs.

Vardimon u svom radu kombinuje izuzetno teške i atraktivne plesne deonice, pa rad sa njom zahteva odličnu tehniku izvođenja i iskustvo igrača. Pored ozbiljnog glumačkog angažovanja igrača na sceni, predstava YESTERDAY – Seti se da zaboraviš je upotpunjena video materijalima, zanimljivim scenskim rešenjima, što je čini vrlo prijemčivom za publiku, kao i za promociju savremene plesne umetnosti.

Predstava je svoju praizvedbu imala 11. oktobra 2012, South Hill Park, Bracknell u izvođenju Jasmin Vardimon Dance Company.

Predstava se realizuje u saradnji i uz finansijusku podršku Britanskog saveta u Beogradu, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Hartefakt fondacije.