Poziv filmskim autorima

Još danas i sutra traju prijave za “Up to 10,000 Bucks” program  na Cinema City festivalu.
Poziv filmskim autorima da pošalju filmove za jednu od najpopularnijih festivalskih selekcija Cinema City Festivala – “Up to 10,000 Bucks” otvoren je još danas i sutra. Svako ko želi da prijavi svoj film za ovaj takmičarski program, može to učiniti na sajtu Cinema City Festivala.
Za prijavu na konkurs potrebno je da su filmovi snimljeni 2014. ili 2015. godine, da njihov budžet nije veći od 10.000 dolara, dok ograničenja u trajanju, vrsti i žanru nema. Podsećamo da je 21. april poslednji dan konkursa.
„Up to 10 000 Bucks“ nudi naročito uzbudljiv sadržaj za publiku festivala, jer svake godine otkriva nove i jedinstvene filmske talente iz svih delova sveta. Program je prepoznat i kao odlično mesto promocije filmskih autora, značajna polazna tačka njihove filmske karijere i pozicioniranja u svetu evropske filmske umetnosti.
Ovaj program prikazuje filme različitih stilova, žanrova, iz različitih delova sveta, snimljene različitim tehnikama, a ono što ih povezuje je specifična kreativna hrabrost koja dolazi do izražaja u niskobudžetnom filmu. Tada se prepoznaje talenat koji publika Cinema City festivala naročito ceni, pa su zato sale svake godine pune.
Cinema City je međunarodni filmski festival koji se održava po osmi put u junu ove godine u Novom Sadu.  Festival obuhvata raznovrstan filmski i muzički program, a osnovni fokus festivala su mladi filmski autori.