RW TOUR 2010 IMG 9892

Rodžer Voters sa decom iz Prihvatilišta

Koosnivač kultnog benda Pink Floyd, Roger Waters (Rodžer Voters), uoči koncerta u Kombank Areni koji će se održati 1. septembra, nastavlja sa iskazivanjem svoje humanitarne strane.Posle poziva da upozna ratne vojne invalide, poslao je molbu da mu se na sceni pridruže i deca iz Srbije.

Zajedno sa njima izvešće pesmu “Another Brick in the Wall (Part II)”. Talenat za pevanje ili ples nisu neophodni, štaviše, prednost imaju deca iz siromašnih porodica, socijalno ugroženih sredina kao i mališani bez roditeljskog staranja. Tako će na sceni sa Rodžerom Votersom nastupiti deca iz “Prihvatilišta”, uzrasta od 10 do 15 godina. Vaspitači iz Prihvatilišta kao i najmlađi sa oduševljenjem su prihvatili poziv i već uvežbavaju tekst i koreografiju. Ovo neće biti samo kratak nastup već će im Voters posvetiti što je više moguće vremena pre koncerta vežbajući sa njima na tonskoj probi kao i u druženju iza scene.

Prihvatilište za decu je ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice. Tokom 55 godina rada, zbrinuli su preko 70.000 dece. Iako su u nadležnosti Grada Beograda, Prihvatilište zbrinjava decu iz cele Srbije. Svake godine u proseku zbrinu od 400 do 600 dece.

Zbog malog prostora u kome se nalaze, ovoj ustanovi potrebna su finansijska sredstva kako bi se preselili u adekvatniji prostor i time obezbedili još bolje uslove za ugrožene i bili u mogućnosti da prihvate više dece. Nastupom na koncertu, podsećamo na ove mališane i apelujemo na sve koji su u mogućnosti da im pomognu.