Posle Beograda Niš: Festival Istok-Zapad

 

Projekcijom višestruko nagrađivanog filma NIČIJE DETE, reditelja Vuka Ršumovića (uz prisustvo autora), danas od 18h će u Art bioskopu Museumu biti zatvoren beogradski segment 4. festivala evropskog filma Istok Zapad.  Festival se projekcijom OČI U OČI SA NEPRIJATELJEM, već sutra nastavlja u Nišu.

Pored pomenutog filma slede i projekcije još dva evropska filmska hita ya koje vlada veliko interesovanje kod festivalske publike: DVA ČAĐAVA DANA, britanskog reditelja Bena Pikeringa sa Metom di Andjelom u glavnoj ulozi (od 20h) i kontrovezni belgijsko-francuski animirani film SNEŽANA:BAJKA ZA ODRASLE (22h).

Projekcije filmova sa temom u fokusu održavaće se u dvorani Niškog kulturnog centra svakog dana do 28.06. od 20,00 sati, dok će program evropskog žanrovskog filma i hitovi biti prikazivani u bioskopu KUPINA, svakog dana od 18 sati. Svečano otvaranje u Nišu predvidjeno je u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu. Okrugli sto na temu u fokusu „Drugi svetski rat: rayličiti pogledi 70 godina kasnije“ održaće se u četvrtak 25.juna u 14 sati u Media Reform Centru u Nišu.

Organizator festivala su Tangram Centar iz Beograda u saradnji sa Alpe Adria Culture Network i Niškim kulturnim centrom. Festival je podržan od strane Ministarstv kulture RS i beogradske opštine Stari Grad.