poklon ceremonija1

Poklon knjiga! Ceremonija

Poklon knjigu “Ceremonija” omogućila je Izdavačka kuća Plato čitaocima onlajn magazina LookerWeekly.com. Po primerak nove knjige autora Dušana Ristića  danas, 25. decembra dobiće na poklon pet najbržih čitalaca sa tačnim odgovorom na pitanje “Kog žanra je roman Ceremonija?”, u komentaru ispod ovog teksta. 

*U polju komentara obavezno ostavite validnu e-mail adresu (biće vidljiva isključivo redakciji magazina), kao i puno ime i prezime, kako bi Vaš komentar bio uvažen. Jedna osoba može da ostavi samo jedan komentar.

Dušan Ristić je rođen u Beogradu 1967. Autor je više radio drama, tri pozorišna komada i jednog scenarija za dugometražni igrani film. „Ceremonija“ mu je prozni prvenac.

Radnja koja počinje u Beogradu odakle glavni junak kreće put Hongkonga u potragu za najboljim prijateljem nestalim u cunamiju u Tajlandu pošto dobija šifrovanu poruku s njegovim rukopisom, pretvara se u avanturistički roman u kojem susret sa udaljenim krajem sveta otvara novi smisao i potire sve ono što je junak do tada smatrao svojim životom. „Ceremonija“ je ujedno i road-melodrama jer njegovo putovanje, kao i druge dvojice protagonista iz prošlih vremena sa čijim sudbinama će ukrstiti svoju, jeste zapravo potraga za ljubavlju.

O ovom izdanju u ediciji „Među svojima“, urednik IK Plato Nataša Anđelković kaže: “Biti među svojima znači biti u saglasju sa sobom i svojim svetom. Biti među svojima znači i imati slobodu da se ide i da se vraća, da se ima put ali da je njegovo polazište uvek i ishodište. Pisci čija dela krase ovu ediciju pitaju se i misle o ovim potrebama duha. Dok traže one svoje da bi bili među njima oni postaju svoji među onima koji su bili pre njih. Pre njih je bio Dis, ali i mnogi drugi i svi su oni jedno i svi su oni svoji i svi su oni naši a mi među njima smo među svojima.”