budi deo beldocs pr tima 278

Počinje Beldocs Odbrojavanje!

Šesti po redu festival dokumentarnog filma Beldocs počinje 26. aprila u 19:30h projekcijom filma Jugoslavija u Velikoj dvorani Sava centra. Međunarodni festival dokumentarnog filma, Beldocs trajaće do 30. aprila, kada će biti prikazano ukupno 35 filmova. Za one nestrpljive filmske sladokusce, organizatori su pripremili poseban besplatan program Odbrojavanje u susret Festivalu, u okviru kog će biti prikazana četiri filma. Odbrojavanje počinje već 13. aprila!

“Svi nestrpljivi kao i mi, su pozvani na besplatne projekcije Beldocs Odbrojavanja. Skraćujemo vreme do početka festivala filmovima koji su vam se dopali prethodnih godina.” kažu organizatori.  

Filmovi besplatnog programa Odbrojavanje su:

3… 13 .aprila u 20:00 u Domu Omladine film ‘’Hrana’’ Robert Kenner, USA, 94′

2… 16. aprila u KC Gradu filmovi u 20:00 ‘’Marina Abramović ,Umetnik je prisutan’’, Matthew Akers, USA, 104′ ; u 21:45 ‘’Khodorkovsky‘’ Cyril Tuschi, Nemačka, 111’.

1… 20.april u Inex Filmu u 20:00 film ‘’Ovo nije Kalifornija’’ Marten Persiel, Nemačka, 90′.

6. Međunarodni festival dokumentarnog filma, Beldocs trajaće od 26. – 30. aprila, a filmovi će biti prikazivani u Sava centru, Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu kulture Studentski grad i u bioskopu Fontana. Festival se održava pod sloganom “Filmovi koji pomeraju granice (guzice)”. Filmovi će biti prikazivani u okviru Međunarodnog takmičarskog programa, Revijalnog programa i programa Muzički dokumentarci.

Prema rečima organizatora, program ovogodišnjeg Beldocs-a je kvalitetan, sadržajan, inovativan, bogat i atraktivan, odnosno predstavlja izuzetan prodor u novo. Neki od filmova koji pomeraju granice su Čin ubistva, Unplugged i Jugoslavija.