image0031

Parobrod teatar: Opasne veze

Parobrod teatar u Filmstreet koprodukciji, nakon što je na igranju „Ćelave pevačice“ bilo preko 1500 gledalaca takođe ovog leta, na Tašmajdanu u petak, 24. jula u 20:30h donosi: koncert za dva klavira i dva glumca, ili pozorišnu predstavu sa dva klavira i dva glumca „Opasne veze“  po čuvenom tekstu Šoderloa de Lakloa.

Muziku u ovom svojevrsnom performans-mjuziklu uradio je LP duo, a Sonja Lončar i Andrija Pavlović po prvi put nastupaju i kao glumci uz zvezde predstave Aleksandru Janković i  Vladu Aleksića.

Opasne veze sadrže u sebi svu filozofiju svirepe ljubavi, svu zloupotrebu uma, u jednom dokonom  i dotrajalom svetu uvelog srca i otupelih osećanja . Markiza de Mertej i Vikont de Valmon, ljubavnici koji žive za ljubav, a nesposobni da vole, tipični su predstavnici tog društva, perverzna bića kojima je duh iskvario i skamenio srce. Oboje uživaju kvareći jednu bezazlenu devojku, nastoje da sredstva kojim uproprašćuju svoje žrtve budu što složenija I neobičnija, naslađuju se gledajući kako se njihova žrtva koprca u tragičnoj borbi koja je slama i uništava.

Filmstreet, letnji festival uličnog bioskopa nakon uspešnog eksperimenta da filmu pridruži i Beogradu nedostajući segment konkurencije pozorišta na otvorenom, organizuje pretpremijeru ove predstave, koja će svoj pozorišni život nastaviti na jesen, ali će svakako biti njegovo najveće i najprijatnije letnje iznenađenje.