NikWest2017

NIK VEST JEDVA ČEKA DA DOĐE U BEOGRAD!


Fank diva i štićenica Prinsa, legendarna Nik Vest, nastupaće u okviru serijala Musicology Barcaffe Sessions, u klubu Bitefartcafe, 26. marta.

Mlada talentovana basistkinja koja je sarađivala sa produkcijom Kvinsi Džons, Prinsom, Džonom Mejerom i mnogim drugima, postala je pravi virtuoz 21. veka. Njene kolege muzičari i kritičari smatraju je za jednog od najistaknutijih predstavnika nove fank scene.

Prvi put ideš u glavni grad Srbije, ali si u Srbiji već nastupala. Kakvi su ti utisci što se tiče fanova i publike generalno?

Da! Prvi put kada sam bila u Srbiji tako su me lepo dočekali! Obožavam to što Srbija voli dobru muziku. Publika je bila puna života i ljubavi. Ne mogu da dočekam da dođem na Musicology Barcaffe Sessions i ponovo iskusim to!

svg%3E

Šta možemo da očekujemo na tvom koncertu u okviru Musicology Barcaffe serijala u Beogradu?

Malo „old school“, ali definitivno i „new school“ muzike! Malo roka, malo soul-a. Osetićete veliku energiju koja dolazi sa scene i imaćete priliku da me intimnije upoznate ovaj put.

Sigurni smo da si na ovo pitanje mnogo puta odgovarala, ali verujemo da ćeš razumeti jer si ipak sarađivala sa legendom. Kako je bilo raditi sa Prinsom?

Bio je prepun iznenađenja i nekako se samo tome prepustiš. Nekim danima je po ceo dan „džemovao“, dok je drugih dana samo izdaleka slušao nas kako vežbamo. Znao je tačno kako želi određene stvari da zvuče, ali mislim da ga je takođe i inspirisalo što je imao toliko mladih ljudi oko sebe. Svi smo bili nekako ludi na svoj način. Očekivao da budem izvrsna, ali mi je dozvoljavao da budem svoja. Znao je da sam umetnica i kao takvu me je i poštovao… I zbog toga ga toliko volim!

Poznata si po svojim energičnim nastupima. Da li je to nešto što je tebi prirodno?

Definitivno! U početku, dosta sam se suzdržavala od toga da pokazujem energiju na sceni zato što nikada nisam videla basiste koji toliko luduju na nastupima osim Verdin Vajta (Earth Wind and Fire). Ali sestra mi je rekla da moram da uzmem sve ono što sam ja u životu i da to pokažem na sceni. U stvarnom životu, ja sam divlja i puna energije, tako da sam poslušala njen savet!

Da li imaš poruku za svoje fanove u Beogradu?
Jedva čekam da vas vidim… dođite sa mnogo energije jer ćemo zajedno provesti veče i biće puno igranja i smejanja!