Aks Me Anything

NOVA ISKRA – Nova sezona

Krajem septembra, Dizajn inkubator Nova Iskra otpočinje svoju drugu programsku sezonu. Pored nastavka redovnih edukativnih programa, najavljuju se novi specijalni projekti i saradnje.

Početkom jula, Nova Iskra je predstavila poslednju radionicu u okviru svoje prve sezone edukativnog programa. Gostovanje Samira Ajl Failta iz Švedske bilo je posvećeno novoj interpretaciji “beogradskog suvenira”, a pridružilo mu se 12 lokalnih mladih dizajnera različitih profila. Ovo je bio poslednji u nizu od 30 programa koje je tokom prvih šest meseci svog postojanja realizovao Dizajn inkubator Nova Iskra.

Ove jeseni, programi će početi sa održavanjem krajem septembra, u uobičajenom terminu četvrtkom od 17.30 časova. Kao i do sada, predavanja i seminari će se fokusirati na relevantne teme i predstavljanje autora iz domena grafičkog i industrijskog dizajna, kreativnosti, arhitekture i enterijera, procesa proizvodnje, intelektualne svojine i pravnih okvira, kao i alternativnih načina finansiranja i menadžmenta projekata. Prvi “trademark” događaj Nove Iskre, AKS ME ANYTHING nastaviće da se redovno održava tri puta godišnje, i širokom krugu mlađih profesionalca ponudi besplatne konsultacije sa vodećim domaćim stručnjacima.

Svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, Otvoreni dan će pružiti priliku zainteresovanoj javnosti i kolegama da se upoznaju sa prostorom i načinom rada. Najavljuju se i programi saradnje sa partnerima iz Švedske, Slovenije, Nemačke i Hrvatske, kao i sa lokalnim organizacijama Share Defense i SAMPLE (Sekcija mladih menadžera Asocijacije menadžera Srbije).

Nova Iskra je takođe sa studijom Metaklinika radila na pokretanju nedavno lansiranog projekta SideEffects, koji će predstavljati printove velikih formtata autora iz regiona i čitavog sveta, štampane u tehnici sito-štampe u organičenim tiražima od po 100 primeraka. Distribucija će se vrštiti isključivo preko online shopa na adresi www.sideeffectsprint.com.

Pored programskih novina, u najavi je i mogućnost korišćenja coworking prostora Nove Iskre na dnevnoj i nedeljnoj bazi, u skladu sa raspoloživim kapacitetima. Detalji će uskoro biti objavljeni na sajtu Nove Iskre, a novi godišnji poziv za članstvo u Designers Labu tokom 2014. godine biće raspisan u novembru.