DSCN1130

Na Dan Evrope koncert na Letnjoj sceni Kalemegdana

Već tradicionalna saradnja JP Beogradska tvrđava i jedne od najstarijih obrazovno-kulturnih institucija u regionu Muzičke škole “Stanković” nastavlja se i u ovoj sezoni velikim koncertom povodom Dana pobede i Dana Evrope, u ponedeljak 9. maja sa početkom u 18 časova na Letnjoj sceni na Kalemegdanu (iza Galerije Prirodnjačkog muzeja).

U okviru programa nastupiće mešoviti hor Srednje muzičke škole “Stanković” i već proslavljeni Džez odsek ove škole koji će publici predstaviti svoja dva aktraktivna sastava.

Mešoviti hor, pod upravom profesorke Jelene Radunović, izvešće program koji sadrži dela duhovne i svetovne muzike, domaćih i stranih autora. Program će početi sa tri duhovne kompozicije različitih konfesija (pravoslavna, katolička i jevrejska), potom slede dva dela svetovne muzike domaćih autora, Stevana Mokranjca i Petra Konjovića, a sve se završava Betovenovom “Odom radosti” – zvaničnom himnom Evrope od 1985. godine.

U nastavku programa, Džez odsek Muzičke škole “Stanković” predstaviće svoja dva džez sastava (pripremio profesor Ivan Radivojević), koji će izvoditi muziku iz više različitih epoha džeza u sopstvenim aranžmanima.

Koncertom Muzičke škole “Stanković” biće otvorena sezona programa na Letnjoj sceni na Kalemegdanu (iza Galerije Prirodnjačkog muzeja), koja je postavljena prošle godine, a kojom je Beograd dobio novu scenu – mesto za održavanje različitih kulturno-zabavnih programa tokom leta: pozorišnih predstava, projekcija filmova, koncerata… Gledalište može da primi 250 ljudi.