MTS VIDEO NAGRADE e1430311798780

MTS poklanja 100 spotova bendovima

MTS povodom rođendana, a u okviru promocije dodele MTS Video Music 2015 nagrada, konkursom „1 od 100“ poklanja 100 besplatnih video spotova autorskim bendovima koji imaju zanimljiv i kvalitetan audio zapis.

U najboljoj tradiciji revitalizacije i promocije moderne srpske muzičke scene MTS je odlučila da za čak 100 pesama snimi spotove autorskim bendovima koji se jave na konkurs „1 od 100“. Programska akcija se odvija kao jedna od uvodnih za promociju ovogodišnje dodele nagrada MTS Video Music autorima najboljih muzičkih video spotova na regionalnoj muzičkoj sceni u čak 22 kategorije.

Pre tačno 22 godine, u aprilu 1993, za potrebe 24-časovnog maratona Muzičke Televizije Srbije na III kanalu, svoje besplatne spotove dobili su: Bajaga i instruktori (Grad), Kristali (Dva metra), Roze Poze, Plejboj unplugged… U MTS-ovoj akciji Besplatni video 1997. godine spotove su dobili, između ostalih, Braća Left, Zbogom Brus Li, Point Blank, BG geto, Đura i mornari…

Po rečima reditelja MTS-a Ljubomira Radovanovića „Scena mora da živne, da postane vidljivija. Kvalitetna autorska muzika je gurnuta na marginu, i ako ne stvorimo uslove, ako se ne izborimo zajedno, ukinuće nas primitivizam. Ove godine ponovo otvaramo vrata za vizuelizaciju kvalitetnih dela originalnih muzičkih stvaraoca. Ljudi, javite se kvalitetnom dobro snimljenom pesmom da zajedno pomeramo granice. Budite 1 od 100.“

MTS poziva autore da na sa oznakom „1 od 100“pošalju svoje audio snimke u mp3 formatu uz biogafiju, fotografiju i ostale informacije o svom muzičkom projektu na email adresu: mtsmusicvideo2015@gmail.com.