labudovo jezero 25 klizaca 250 medalja 330

Labudovo jezero: 25 klizača 250 medalja

Labudovo jezero u Beogradu i Novom Sadu

Zbog složenosti izrade leda i scene, istovremeno će se raditi na postavkama u Beogradu i Novom Sadu. Prvo se postavlja bina, a zatim na nju nanosi četiri tone već formiranog leda u kockicama. Na stvaranju ledene ploče radiće oko 30 osoba. Nagrađivana produkcija na ledu IMPERIAL ICE STARS sa predstavom Labudovo jezero gostovaće u Kombank Areni 23. februara, 2013. godine a dan kasnije, 24. februara u Spensu, Novi Sad.

Izvođački ansambl čine 25 klizača, svetskih, evropskih i nacionalnih šampiona koji zajedno umaju više od 250 medalja. U trupi se nalaze šest bračnih parova. Klizači vežbaju po tri sata svakog dana pre predstave. Ples na ledu doneli su na novi nivo sa svojim smelim okretima i koreografijama od kojih su neke tako složene da još nisu dobile naziv.

Kostimi za „Labudovo jezero na ledu” šiveni su u radionici Boljšoj teatra a u zbirci se nalaze i kostimi u vrednosti od 4.000 funti zbog luksuznog materijala i kristala koji su ušiveni na njima. Svaka trupa nosi 25 pari klizaljki i još 50 rezervnih oštrica.

Muziku Petra Iliča Čajkovskog snimio je „Moscow State Cinematic Orchestra” u postavci sa 72 članova. Balet na ledu se izvodi isključivo uz snimljenu muziku jer ako bi se izvodila uživo, čak i najmanja promena tempa može da dovede od ispadanja klizača iz koraka što pri brzini kojom klizaju, može imati loše posledice.

IMPERIAL ICE STARS je jedinstvena produkcija koja je svoju reputaciju izgradila proširivanjem granica u žanru plesa na ledu svojim klizačkim veštinama, kreativnim i moćnim pripovedanjem, raskošnim scenografijama i kostimima kao i specijalnim efektima koji uključuju letenje, razne vizuelne projekcije, sneg, vatru i kišu.

Predstava na ledu “Labudovo jezero” premijerno je postavljena 2006. godine.

Prva turneja obuhvatala je 15 zemalja na svih pet kontinenata i videlo ju je 1.5 miliona ljudi. Ovo je prva predstava na ledu koja je osvojila pozorišnu nagradu – The Manchester Evening News “Best Special Entertaiment”.

Ulaznice za balet na ledu „Labudovo jezero” koji će se održati u Beogradu, 23. februara su u prodaji po cenama od: 1500, 1800, 2100, 2200 i 2500 dinara i mogu se nabaviti na svim ovlašćenim prodajnim mestima KS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arena, Bilet centar Beograd, Dom omladine i Ušće šoping centar. On line prodaja i rezervacija ulaznica preko sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs