image001 e1413976433722

Kondenz festival u Bitef teatru

U okviru Kondenza, festivala savremenog plesa i izvođačke umetnosti, u Bitef Teatru biće izvedene dve predstave – Kinetik Makeover i Poligon, u četvrtak, 23. oktobra.

Kinetic Makeover Milke Djordjevih, solo plesni komad koji daje moć i autonomiju jednom telu, biće izveden u četvrtak od 20h na sceni Bitef Teatra.

Ovo telo pokušava da proizvede različite slike kroz samonametnuti zadatak ponavljanog i kompulzivnog kretanja/pokreta.

Milka Djordjevich je umetnica iz SAD koja se interesuje za istraživanje granice izmedju tačaka na kojoj ples počinje i gde se završava. Završila je studije umetnosti na UCL i master studije koreografije na Sarah Lawrence College.
Sarađivala je sa kompozitorom Chrisom Peckom i Draganom Bulut (Made in China).

Predstava Poligon biće igrana u četvrtak od 17:30h na sceni Bitef Teatra.

Poligon je materijalni scenario za izvedbu i aktivni izvedbeni društveni prostor. On proširuje konvencionalno shvaćen pojam scene i postavlja pitanja o participaciji u savremenoj umetnosti i sadašnjem društveno-političkom trenutku.

Krećući se kroz prostor zgrade Bitef Teatra, a prateći uputstva, publika, koja je u istom trenutku i izvođač, nailazi na niz vizuelnih zvučnih, arhitektonskih i konceptualnih izazova i zadataka koji uslovljavaju njen boravak u prostoru i određuju trajanje predstave.

Projekat je nastao u okviru platform Nomad Dance Academy i programa Performance Situtation Room / Life Long Burning.