No More Shiny Disco Balls detalj

Muzika naše mladosti

Izložba “Muzika naše mladosti” autora Zlatka Cvetkovića biće održana od 1. do 26. oktobra u Muzeju primenjene umetnosti. Izložbu će otvoriti Jadranka Simonović, profesorka Univerziteta umetnosti, Beograd. Detalje sa prošlogodišnje izložbe možete pogledati u našem prethodnom tekstu “Pletena muzika Zlatka Cvetkovića”.

Zlatko Cvetković je umetnik koji,  autentično, lucidno i, često, sa humorom, stvara instalacije objedinjujući  tekstilne tehnike i tehnologije sa predmetima popularne kulture. Izložbom Muzika naše mladosti, on nastavlja da ispitujuje fenomene prolaznosti i zaboravljanja. Kustoskinja izložbe i urednica kataloga je Bojana Popović.

  • Subota, 11. oktobar, 17-19h, radionica “Preoblikovanje starih nosača zvuka sa umetnikom”
  • Subota, 18. oktobar u 13h “Šetnja kroz izložbu sa umetnikom”

[su_box title=”O umetniku”]Zlatko Cvetković (1971) diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na Odseku dizajn tekstila (1996), i magistrirao na istom fakultetu, na predmetu Tapiserija, mentorka red. prof. Jadranka Simonović (2001). Od 1997. godine zaposlen je na Odseku dizajn tekstila FPU. Član je umetničke grupe LUM (Lavatorijum umetničkih misli) (1996–1998), udruženja Punkt za umetnički eksperiment (1999–2001), European Textile Network (od 2007. godine), kao i ULUPUDS-a (od 1997. godine). Zlatko Cvetković od 1995. godine redovne izlaže u zemlji i inostranstvu. Za svoj rad dobio je više nagrada i priznanja. Ostvarenja Zlatka Cvetkovića nalaze se u kolekcijama Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu, Ateljea 61 u Novom Sadu i Muzeja dekorativnih umetnosti i dizajna u Rigi (Letonija).[/su_box]