Književna nagrada za najbolju kratku priču

Porodica Pudar, potomci Coce Pudara, u znak sjećanja na njega, raspisuje književni konkurs pod imenom “Književna nagrada za najbolju kratku priču Pudar Jovo – Coco”.

Pravo učešća na konkursu imaju svi punoletni građani. Tema po slobodnom izboru učesnika konkursa.

Dodjeljuju se tri nagrade i svaka se sastoji od novčanog dela i plakete. Novčani iznos za prvu nagradu je 300 €, za drugu 200 € a za treću 100 €.

Svaki učesnik ima pravo da pošalje jednu priču čija dužina ne može da prelazi 3600 karaktera. Tekst može biti napisan ćirilicom ili latinicom. Ako je pisan latinicom obavezna je upotreba slova. ć,č, š, ž, đ, dž.

Uz tekst (u produžetku istog) obavezno dostaviti puno ime i prezime, preciznu adresu, kontakt telefon, e-mail adresu kao i izjavu da se dopušta uvrštavanje u zbornik i javno objavljivanje istog te potvrdu o uplaćenoj kotizaciji u iznosu od 10 € ili dinarske protivrednosti.

Uplata se šalje na ime Ognjen Pudar, Pere Jovanovića Komirićanca 47/3, 14253 Osečina, Srbija. Za prijave iz inostranstva: Ognjen Pudar, Pere Jovanovića Komirićanca 47/3, 14253 Osečina (Varošica), Srbija, Telenor banka ad Beograd Srbija, IBAN:RS35115038169345126760, Swift: AAAARSBG.

Priče mogu biti već objavljivane, a organizator konkursa ne snosi odgovornost ukoliko neka od priča nije autorski rad onoga pod čijim imenom je dostavljena.

Radove slati isključivo elektronskim putem (obavezno u wordu) na adresu: konkurs.kratke.price@gmail.com.

Konkurs je otvoren, a zatvara se 22.06.2015 godine.

Rezultati će biti objavljeni krajem augusta 2015. godine. Svi učesnici konkursa čiji radovi budu uvršteni u zbornik dobijaju isti bez naknade.

Svečana dodjela nagrada biće organizovana u prvoj polovini meseca oktobra u Počitelju.

Članovi žirija:
Pudar Ognjen, Nebojša i Dubravka.