slika 6437 DSC 0093

Javni poziv za izlaganje crteža u Galeriji Beogradske tvrđave

JP „Beogradska tvrđava“ u okviru galerijske delatnosti za 2014. godinu, planira realizaciju 12 izložbi crteža i poziva zainteresovane umetnike, članove udruženja likovnih i primenjenih umetnika, kao i studente završne godine i master studija fakulteta primenjenih i likovnih umetnosti, da dostave materijal za izlaganje radova u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapije za 2014. godinu.

Vreme dostavljanja konkursnog materijala je od 14. novembra do 03. decembra 2013. godine.

U 2014. godini planira se izlaganje crteža.

U galerijskom prostoru (dimenzija 6×4,5×2,5 m) moguće je izložiti crteže na devet postamenata. Crteži moraju biti neuramljeni i izlažu se između dva table pleksiglasa (dimenzija 100 x 70 cm).

Za konkurs je neophodno podneti:

1. prijavu za konkurs koja sadrži: kontakt podatke, profesionalnu biografiju i

koncept izložbe

2. vizuelnu dokumentaciju (fotografije radova)

Materijal dostaviti na e – mail adresu galerija@beogradskatvrdjava.co.rs ili u Galeriju Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji (radno vreme svakog dana od 10 do 17 časova).

Dostavljene prijave razmotriće Umetnički savet Galerije u sastavu: Olivera Vukotić, istoričar umetnosti, Simonida Rajčević, docent na predmetu crtanje i slikanje na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i Siniša Žikić, redovni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Rezultati će biti poznati najkasnije do 13. decembra 2013. godine i objavljeni na sajtu www.beogradskatvrdjava.co.rs.