fbpx

Izložba nameštaja KAKO.KO.me

Izložba KAKO.KO.me biće otvorena u ponedeljak, 18. novembra u 20h i trajaće do 24. novembra. Postavka predstavlja objekte komadnog nameštaja, enterijerskih i modnih detalja, proizašlih iz ličnog interesovanja i zaluđenosti autora geometrijom, teselacijama, origami matematikom i bionikom sa jedne strane, a sa druge reciklažom, održivim dizajnom, i nadasve društvenom odgovornošću i mogućnostima socijalnog angažovanja dizajnera u današnjem društu.

“Svakoga dana u Evropi oformi se barem jedna kompanija koja želi da bude dizajn-brend, koji će uspešno da nudi nameštaj, asesoar, rasvet, proizvode… a sve zasnovano na novom dizajnu novih dizajnera. Vrlo često sami dizajneri su takođe i proizvođači. No pored svog tog entuzijazma i verovatno dobrih ideja malo njih zaista uspe… kako ko.” Ovo je parafraziran uvodni deo teksta eseja “Building a Design Brand” Mirka van der Winkela, teksta koji kao da je pisan opisujući nastanak i rad studija KAKO.KO.

KAKO.KO dizajn studio je tim kreativnih individualaca, od 2004. godine Vesna Pejović uporno radi na tome da on upravo bude to, tim, a od 2007. Jelena Milojević se pridružuje toj svakodnevnoj borilačkoj igri. Recimo da smo sve ove godine radeći dizajn enterijera kupovali sebi prostor i vreme za stvaranje svojih proizvoda i sve one izložbe i prezentovanja kod nas i u inostranstvu, kao i edukativni rad sa studentima i decom. Nakon godina preispitivanja i profesionalnog angažovanja spontano smo iz sfere kontrakt dizajna zašli u sferu socijalnog preduzetništva, i to tako da kroz dalji razvoj naše mini kreativne industrije radimo na unapređenju i poboljšanju socijalne inkluzije i života osoba u stanju potrebe.