pozivnicaS

Izložba studenata Fakulteta primenjenih umenosti

 Izložba studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu biće otvorena u utorak, 20. oktobra  u 18 časova u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji.

Biće izloženi crteži manjih formata nagrađenih studenata na predmetu Crtanje i predmetu Slikanje, odseka “Keramika” i “Savremeno odevanje” Fakulteta Primenjenih umetnosti u Beogradu.

Radove karakterišu izrazita osobenost, kreativnost i celovitost u sagledavanju mogućnosti izražavanja u formi crteža manjeg formata, smelost u likovnom istraživanju i duboko razumevanje likovnih problematika kojima su se studenti bavili tokom prve godine svojih studija.

Njihovi opusi crteža odlikuju se različitim, a podjednako svojstvenim i izrazitim senzibilitetima koji se iskazuju u likovnom domenu kroz upotrebu različitih medija, razmatranjem raznovrsnih sadržaja i stvaralačkom zrelošću. Autori izložbe su docent Tatjana Janković Nedelkov i docent Milica Lazarević. Galerija Beogradske tvrđave otvorena je svakodnevno od 10.00 do 17.00 časova, a ulaz je slobodan.

Izložba se može pogledati do 1. novembra 2015. godine.