Picture 0051 e1428671569859

Ilustrovani rokenrol vodič u Zaječaru

U organizaciji Ustanove Gitarijada, u Zaječaru je promovisana knjiga Davida Vartabedijana “Ilustrovani rokenrol vodič”. Reč je o ilustrovanoj knjizi, uz koju će najmlađi imati priliku da se upoznaju, a stariji rokeri da se podsete na blistave karijere najvećih ikona rok muzike, kroz prizmu ovog likovnog umetnika i rokenrol novinara.

David Vartabedijan je čovek koji voli i poznaje rokenrol, a svoje interesovanje za ovu vrstu muzike opisao je i u ilistrovanom rok vodiču, knjizi u kojoj je na 102 strane i kroz 100 ilustracija prikazana njegova vizija inostranog rokenrola. Nije ni čudo što je upravo u Zaječaru, gradu Gitarijade, promovisao svoj književni prvenac.

Vatrabedijan je knjigu posvetio svom ocu, a osim kratkih biografija bendova, data je i po neka zanimljivost o njima, uz autorovo sećanje na svaki preslušani album.

Promovišući knjigu, Vartabedijan je istakao da ga za Zaječar vežu lepe uspomene, jer je na Gitarijadu dolazio skoro svake godine, a čak je dva puta bio i u žiriju i dodao da se nada da će mladi i kroz Gitarijadu, ali i kroz ono što on piše i crta, shvatiti koje su prave muzičke vrednosti koje treba negovati.