DSC 0085e

Igor Vince u klubu Elektropionir

Igor Vince nastupiće sa svojim Drum, Brass And Keys bendom 4. novembra u Beogradu u klubu Elektropionir.

Nakon velike letnje turneje sa Femijem Kutijem u Engleskoj, Americi i Kanadi, Vince, kao zvaničan član Kutijevog benda “The Positive Force” trenutno boravi u Lagosu, Nigeriji gde nastupa na najvećem muzičkom festivalu u toj zemlji, “Felabration” koji se održava u čast Fele Kutija.

“Nastup u Elektropioniru dolazi u pravom trenutku, pun sam inspiracije, upravo se vraćam iz Afrike, iz Nigerije, sa festivala Felabration, koji se pravi u čast Fele Kutija. Festival se održava u Femijevom The New Afrika Shrine centru, u Lagosu. To je mesto koje neiscrpno inspiriše, i predstavlja centar slobode, muzike, umetnosti i borbe za pravdu, a pri tome je locirano u jednom od najopasnijih gradova na svetu, u Lagosu.

Imati tu čast da sviraš sa jednim od najvećih afričkih muzičara ikada, muzičkim velikanom svetskih razmera, je nešto magično. Euforiju koja me je obuzela ne mogu da sakrijem, i siguran sam da ću to preneti na publiku. Moj devetočlani bend je spreman, razigraćemo sve koji budu 4.novembra sa nama. Pozivam sve ljubitelje dobrog gruva, soula, afrobita, regea, fanka i latino muzike da dođu, priredićemo im uživanje”, kaže Vince.

Koliko je zajednička saradnja uhvatila korena, pokazuje i gostovanje Kutija u singlu “Let’s Do It”, naslovnoj pesmi Vinsovog albuma prvenca (2015). Ta duetska numera, koja govori o potrebi da prepoznamo svoje predrasude i da se borimo protiv njih, u potpunom je skladu sa snažnim angažmanom Femija Kutija u društveno-političkim temama kao i u borbi za ljudska prava, po kojima je slavni, četvorostuko “Grammy” nominovani muzičar, i poznat svetskoj javnosti.

Ulaznice su u pretprodaji u kafeu Zaokret (Cetinjska 15) i u kafeu Šikarica (Skadarska 22) po ceni od 400 rsd. Na dan koncerta cena ulaznice će biti veća.