kaznena subota okt 2015

Kaznena subota

Na sceni Kulturnog centra „Čukarica“ u sredu, 4. novembra u 20 časova, biće izvedena predstava za mlade „Kaznena subota“ Studija „BIS!“.

Predstavu je režirao Pavle Jerinić, a urađena je po uzoru na film Džona Hjuza “The Breakfast Club”, iz 1985. godine.

Ako vam se dopao najnoviji srpski hit-film „Pored mene“, reditelja Stevana Filipovića, onda će vam se svideti i „Kaznena subota“.
„Ovo je predstava koja žestoko i beskompromisno ukazuje na nezahvalan period odrastanja u srednjoj školi kada mladi iz svake generacije više dopuštaju okruženju i društvu da ih definiše ko su i šta su, nego što to čine oni sami.

Šest učenika, naizgled potpuno različitih, sa šest različitih životnih priča, kažnjeni da jednu subotu provedu u školi pišući eseje na temu ko su i šta žele od života, uvideće da imaju mnogo više zajedničkog nego što su mogli i da pretpostave. Doći će do zaključka da nije bitno da li si bogat ili siromašan, da li si popularan ili ne, već pre svega da li si dobar ili ne, umeš li da misliš ili ne, i da li si čovek ili nešto što ti je naloženo da budeš…

Sa kakvim nadama i očekivanjima gledamo u svaku mladu generaciju, koju i sami oblikujemo, koliko od njih zaista možemo da očekujemo, a šta im suštinski i mi kao roditelji i škola pružamo – pitanja su kojima se bavi „Kaznena subota“. Bolna i potresna pitanja surove školske svakodnevice nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a posle predstave ostaće najvažnije pitanje za odrasle: da li mi i naša deca možemo bolje da se razumemo?“

U „Kaznenoj suboti“ igra najbolja glumačka postava Studija „BIS!“ srednjoškolskog uzrasta, a predstava krajem oktobra učestvuje u konkurenciji 5 najboljih ostvarenja međunarodnog Festivala DOPS 2015.