katalog 1

Izložba kneginje Jelisavete Karađorđević

Izložba radova NjKV kneginje Jelisavete Karađorđević, kojom su obuhvaćeni odabrani crteži i deo fotografija iz postavke “Ani – Trag na Putu svile”, biće svečano otvorena u utorak, 8. decembra 2015. godine, u 19 časova, u Kući Kralja Petra I, ustanovi kulture GO Savski venac.

Izložbu će otvoriti Nenad Konstantinović, predsednik Skupštine GO Savski venac i Dušan Đoković, predsednik Akademije umetnosti “Beograd”.

Muzički program: Ružica Gojković, klavir.

Izložba NjKV kneginje Jelisavete u Kući kralja Petra je humanitarnog karaktera i namenjena je Domu za decu bez roditeljskog staranja “Drinka Pavlović” na Senjaku.

Izložbu u saradnji organizuju: Udruženje “Umetnost bez granica”, GO “Savski venac” i Kuća kralja Petra I.

Izložba će za posetioce biti otvorena do 10. decembra 2015. godine, od 12 do 18 časova. Ulaz slobodan.

“Diskretni crtački zapisi princeze Jelisavete Karađorđević nastali su iz čiste pasije, iz čiste, iskrene i diskretne potrebe da se zabeleže i ilustruju vlastite misli, ideje doživljaji. Na tim nevelikim crtežima pojavljuju se svedene i ljupke mrtve prirode, manje -više realistički i nadrealistički definisani portreti. Ovaj citat približava nas umetničkom izrazu princeze Jelisavete, čija će izložba, siguran sam, pobuditi u vama brojna osećanja, misli i asocijacije.” Dragan Stojkov