Eric Burdon New

Eric Burdon u Beogradu

Jedan od najupečatljivijih vokala svih vremena koji je ovekovečio čuvenu pesmu “House of the Rising sun”, ERIC BURDON nastupiće u Kombank Areni, 15. jula.

Ova muzička Ikona koja stvara i nastupa više od 50 godina, upisan je u “Rock and Roll Hall of Fame” 1994. a magazine Rolling Stone imenovao ga je među 100 “Najboljih glasova svih vremena”. Burdona sa pravom nazivaju najboljim belim pevačem bluza svih vremena.

Za pola veka koliko je na sceni, objavio je blizu 50 albuma kao frontmen grupa “The Animals” i “WAR”, kao i solo albuma. Kroz promenu žanrova, jedina konstantna osobina jeste njegova hrabrost da stalno istražuje nove zvukove koje oblikuje svojim jedinstvenim glasom.

Eric Burdon delio je scenu sa legendama kao što su Chuck Berry, Jimi Hendrix, Jimmy Witherspoon, Otis Redding i Bruce Springsteen, a skoro je sarađivao i sa Patti Smith i Iggyjem Popom, dok su “Animals” bili deo “britanske invazije” šezdesetih godina i direktni konkurenti bendovima The Beatles, The Rolling Stones, The Who i dr.

 voju muzičku karijeru započeo je u Engleskoj. Slušajući idole Raya Charlsa i Boa Diddleya, Eric se upustio u američki blues i jazz. Kao frontmen britanskog benda “The Animals”, Burdon je doprineo oblikovanju rock and rolla.

Veliki niz hitova, pored “House of the Rising sun”, uključuju “Don’t Let Me Be Misunderstood”, himnu rata u Vijetnama “”We Gotta Get Out of This Place”, pionirske pesme psihodeličnog zvuka San Franciska “San Franciscan Nights” i “Monterey”.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Burdon je istovremeno nastupao sa “Animalsima” i osnovao funk grupu “War”, jednu od prvih multietničkih bendova, sa kojom se pojavio na vrhu top lista sa singlom “Spill the Wine”.

Vremenom, Burdon se razvio i u cenjenog slikara i autora, glumio je u nekoliko filmova i napisao autobiografiju “Moj tajni život”.

Prošle godine 2012., objavio je album “Till Your River Runs Dry”.

Ulaznice u prodaji od srede, 15. maja po cenama od 1900, 2250, 2500 i 2800 dinara na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine i Ušće shopping centra kao i preko sajtova www.kombankarena.com i www.eventim.rs